Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

En Büyük Destekçisi Başkan Çetin

23 Nisan’da “Akvaryum Adam”

23 Nisan’da “Akvaryum Adam” lakaplı Dünya rekortmeni Cem Karabay, Gökçeada’da “En Uzun Süre Soğuk Denizde Yaşama” rekoru denemesi yapacak. “Troya Yılı” kapsamında rekor denemesi yapacak olan Karabay’a en büyük destek de Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’den geldi.

“Troya Yılı” kapsamında Gökçeada’da 23 Nisan’da gerçekleştireceği “En Uzun Süre Soğuk Denizde Yaşama” rekoru denemesi için hazırlanan Cem Karabay, “Dünyada Suyun Altında En Uzun Süre Yaşayan İnsan” unvanına sahip olacak. Karabay, Troya’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girişinin 20. yıl dönümünde, 15 saat 10 dakika ile Norveçli Nils-Roar Selnes’e ait “En Uzun Süre Soğuk Denizde Yaşama” rekorunu kırmak için çalışmalara başladı.

Yıldız Koyu’nda bulunan Türk Deniz Araştırmaları Vakfı(TÜDAV) Sualtı Deniz Parkı’nda 23 Nisan Pazartesi günü saat 11.00’de başlayacak olan organizasyona hazırlanmak için bölgeye gelerek dalış çalışmalarına başlayan rekortmene, antrenmanı sırasında Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin de eşlik etti. Karabay, Belediye Başkanı Çetin ve beraberindeki teknik ekip, denize dalarak, rekor kırmaya hazırlanacağı bölgenin su altı incelemesini yaptı.

Rekor denemesi hakkında konuşan Başkan Çetin, “23 – 24 Nisan tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz, amacı Türkiye’nin ve Gökçeada’nın tanıtımına destek ve sosyal mesajlar vermek olan Resmi Guinness Dünya Rekoru denemesinin de tabi ki Cem Hocamızı yalnız bırakmak olmazdı. Antrenmanlar da Cem Hocamız ile birlikte dalış yaparak deneyeceği dünya rekorunda moral olmaya çalıştık. Bu denli önemli çalışmanın programında Cem Karabay’ı yanlış bırakmamak adına herkes davetlidir.” dedi.

Etkinlik Detayları:

22 Nisan Pazar saat 12:00 Basın Toplantısı (Truva Atının deniz altına indirilmesi)
23 Nisan Pazartesi saat 12:00 Guinness Dünya Rekoru denemesinin başlangıcı
24 Nisan Salı 11:04/18:20 (Şartlar uygunsa 18:20’da – değilse 11:04)

Aslı Yıldız

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech