Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bigalı Çocuklarda Olimpiyat Coşkusu 

Çocukların katılımıyla düzenlenen Çocuk

Çocukların katılımıyla düzenlenen Çocuk Olimpiyatları’nın 3’üncüsü Biga Belediyesi, Biga Kaymakamlığı, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirildi.

Biga Belediyesi haberine göre; Yunanistan’ın Olympia MÖ. 14’üncü yüzyılda başlayan Olimpiyat Oyunları’na benzerliği ile dikkat çeken yarışmalara; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Haftası nedeniyle ilçede ayrı bir önem veriliyor.

Çocuk Olimpiyatları’nın 3’üncüsüne ilkokul ve ortaokul düzeyinde yaklaşık 600 öğrenci katıldı. Olimpiyatlar kapsamında geleneksel çocuk oyunlarından mendil kapmaca, karate, masa tenisi, dart, kort tenisi, voleybol, satranç, tek pota basketbol, çocuk atletizmi ve güreş müsabakaları düzenlendi.

18-19-20 Nisan tarihlerinde Biga Şehir Parkı’nda gerçekleşen etkinliklerin açılışına Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Celal Avcı ve okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Çocuk Olimpiyatları’nın düzenledikleri için çok mutlu olduklarını, en iyi yatırımın çocuklara yapılan yatırım olduğu ve olimpiyatların hazırlanmasında ve düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Biga Kaymakamı Mustafa Can ise Çocuk Olimpiyatları’nın devam etmesini istediklerini ifade etti.

Açılışı Biga Kaymakamı Mustafa Can ve Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, mendil kapmaca oyununda mendil tutarak yaptılar. Ardından Kaymakam Can, Başkan Işık ve beraberindekiler yarışmaların yapıldığı alanları ziyaret ederek öğrencilere başarılar dilediler.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech