Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇANAKKALE UMUDU ARADI

2. Uluslarlarası umut kongresinde

2. Uluslarlarası umut kongresinde turan mildon kultur merkezinde etkinlikler son surat devam ediyor. Su anda 3 belediye baskani moderator chp genel sekreteri hamzacebi kontrolunde goruslerini dile getiriyorlar.

İlk olarak konusan Tire Belediye Baskani Tayfur Çiçek, ” kendi imkanlarimizla belediye baskanligimizi yapmaya calisiyoruz. Cok sey yapmak istiyoruz ama chpli belediyeler inanin cok buyuk bir defansla karsilasiyorlar. Herkes kendi imkanlari ile ayakta kalmaya calisiyor. 100 lira toplaniyorsa halktan 10 lira belediyelere kaliyor. Avrupa ulkelerinde yuzde 50 belediylere kaliyorken bizse bu oran yuzde 11. Bu oranda borcsuz belediyelerin almis oldugu oranlarir. Belediyelerin gelirleri arasinda emlak vergisi ve cop vergisj kaldi. Bu sartlarda belediyelerin calismasi mucizelere kaldi. Ak parti belediye baskanlarida rahat degiller. Cevremizde var ak parti belediye baskani surekli iller bankasindan kredi borc aliniyor. Calmazsaniz cirpmazsaniz bu isler yapilabiliyor.
Egitim sistemi artik coktu. İmam hatip liseleri nitelikli okullar oldu. Ogrencilerin okul secme haklari ellerinden alindi. İmam hatiplerde ciddi bir yigilma oldu. İhtiyacimiz olan bilim insani yetistirilen liselerin kadrolariyla ve alanlariyla oynandi. Umudum var ama bu sekilde duzelecegini dusunmuyorum. Korku imparatorlugu var. Belediye baskanlari mufettislerle korkutuluyor. Yaptigimiz isten eminiz ama chp li bir hukumet olmasi gereklidir. ” dedi.

Seferihisar belediye baskani Tunç Soyer, ” insanlik tarihi esitsizlik ile dolu. Bazi ulkelerde tarim once kesfedildigi halde tarimla sonradan karsilasan toplumlar simdi cok daha ileri bir konumdadirlar. Bireyler arasindaki esitsizlikler de toplumlae icin kader olarak gorulmeye basladi. Bu sartlar mutlak degildirler. Tarihsel sicramalar hemen hemen her alanda yasanabilir. 70 lerde ayni durumda oldugumhz finlandiya simdi bizim 40 kat onumuzdedir. Finlandiya basbakani tum bakanlarin giderlerini kisarak ulkeyi kuculttu. Devlet gelirlerini ise egitime ve arastirma gelistirme ar-ge cakismalarina yatirdi. Finlandiya ulkeler arasinda butun siralamarda her alanda bizim onumuzde bukunmaktadir. Egitime yapilan yatirim bilgiye yapilan yatirimdir. Onumuzdeki donenlerde ulkeler arasindaki seviyeleri tamamen bilimsellik ve bilgi belirleyecektir. Bilimsel verileri kimin elinde oldugu cok onemlidir. Veriler iyi ellerde daha farkli kotu ellerde daha farkli sonuclar dogururlar. Bu cag dijital dikdatorluk yaratabilir. Bu caga ayak uyduramzsak boyunduruk altina girebiliriz” aciklamalarinda bulundu.

Son konusmaci olan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise Umut Kongresi’nde, “umut fakirin ekmegidir. Yasiyorsak hep bir umut vardir. En karanlik gece bile sona erer, umut fakirin ekmegidir… Bunlar her dilde her inancta olan guzel soylemlerdir. Umut cogu toplumda cok iyi bir bicimde ifade edilir. Umut insanin yasamak icin ihtiyac duydugu sudur, havadir. Umutlu insan mutlu olur. Umudunu yitiren toplumlarda cozulmeler baslar. İnsanlugi bir arada tutan degerler erezyona ugrar. Artan beyin gocu, cezaevlerindeki gazeteciler, cinsel tacizler, cinsiyetci yapilanmalar karsisinda umudu aramamiz gerekir. Motorlari mavi denizlere surecekmiyiz i sorgulamamiz gerekiyor. Enseyi karartmayacagiz. İnsanoglu olarak cok hizli bir sureci yasiyoruz. Kanser artti, cevre sorunlari artti ama bunlar cozulemez seyler degildir. Marifet umudu kaybetmemektir. Gelismis ulkeler baska soeunlarla ugrasirlarken bizler daha egitim sistemimize karar veremedik.
Sosyal demokrat belediyecilik anlayisi son derece basarilidir. Surekli secilirler. Nedeni temsil ettikleri kente umut verirler. Toplumda destege ihtiyaci olan kesimler oncelenir. Kimsenin mutsuz olmasina meydan vermiyoruz. Amac umudun kaybolmamasidir. İnsanlara dokunan yoneticilikler yapmaya calisiyoruz.
Canakkale’den bir ornek verelim. Cocuklari icin kresin uzerinde bir bilim alani var. Bu akanda cocuklara bilimsel etkinlikler sunuluyor. Burada hedef cocuklarin kentte yasarlarken mutlu olmalarini saglamaktir. Umutlari tukenmesin diye… Sosyal belediyecilik anlayisi kentin umutlu olabilmesi icin cok onemldir. Bir kentin insanlari mutlu olmalidirlar. Mutlu olan kentlerde baris meydana gelir. Canakkale kozmopolit bir yapidadir. Canakkale’de ulkenin her yerinden insanlar yerlesmeye geliyorlar. Cunku burasi mutkuk veren bir kenttir. Canakkale’de cok sayida memleket dernekleri vardir. O derneklerin olmasi kukturlerini yasamalari icin son derece onemlidir. O kulturlerini yasamalari onlara bir guvencedir” cumlelerini kurdu.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech