Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ali Güngör Yıldız

HADİ HADİ SANDIĞA

Lütfen acele edelim. Ağır davranmayalım, sağa sola, önüne arkana bakma. Laf yetiştirmenin zamanı değil. Yeşil öncesi sarıyı boşa bekleme. Acele et. Bak sandık karşıda. Koş, yetiş ve oyunu kullan.

Dün bir, bugün iki. Erken seçim ilahı Sayın Devlet Bahçeli, dün ‘erken seçim’ dedi. Bugün bu istek resmileşti. 24 Haziran tarihinde erken seçim yapılacak. Üniversite sınavları aynı güne geliyor ama ya iptal edilecek ya da öne çekilecektir. Şimdi öğrencilerin sınavını falan düşünecek değiliz. Biz, sandığı ve seçimi düşlüyoruz. Sayın Bahçeli’nin erken seçim isteğine, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı hızla yanıt verdi. Hatta, Sayın Cumhurbaşkanı bu sürpriz teklifi taçlandırmak için tarihi öne çekti.

Tüm bunları benim gibi sizler de izliyor, dinliyor ve biliyorsunuz. Kimine göre erken seçim, kimine göre de baskın seçim yapılacak. Kamuoyunda bakıldığında ilk anda muhalefetin tam anlamıyla hazır olmadığı yönünde… En hazırlıksız olan birim de sınavları bir hafta erteleyen Yüksek Öğrenim Kurumu oldu. Çünkü bu seçimin iki turlu olduğunu hiç düşünmeden bir haftalığına erteleme açıklaması yaptı.

İyi Parti temsilcileri sakin ve makul açıklamalarla kararı karşılarken, ana muhalefet partisi her zaman olduğu gibi bu karara bile karşı bir açıklama yapmanın yollarını ve bahanelerini arar gözüktü. Yerele bakıldığında ise şimdi işler baştan sona karışırken, kartların da yeniden karıldığını görüyoruz. Gerçi Çanakkale CHP’de organlara aday olacak aktörlerin ismi üç-beşi geçmediği için yerelin çok da sıkıntısı olmayacaktır.

Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi’nde “istemem yan cebime koy” bakışı ve hareketi daha fazla olabilir. Yani milletvekili seçilemeyen, aday olamayan üzülmesin. Hemen ardından yerel seçimler yapılacak. Vekillik olmaz ise başkanlık koltuğu olur. Bakalım laf üreten mi, yoksa kurnazlık yapıp sonucu belirlemek isteyen mi ipi göğüsleyecek göreceğiz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech