Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cafe Pascua’da Troya Buluşması

“Troya Gelini Helene” kitabının

“Troya Gelini Helene” kitabının yazarı Yusuf Ay, okuyucusu ile Cafe Pascua’da gerçekleşen söyleşide bir araya geldi.

Troya Düşleri II Resim ve Tasarım Sergisi, Cafe Pascua’da ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Doğal malzemelerden oluşan aksesuar tasarım sergisinin yanı sıra Pascua, etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.
Geçtiğimiz günlerde Yazar Yusuf Ay, “Troya’nın Gelini Helene” başlığı ile katılımcılarla buluştu. Etkinlik, Başkent Üniversitesi tarafından hazırlanan videonun izlenmesiyle başladı. Ardından Yusuf Ay’ın kaleme aldığı Hektor Ayini isimli oyundan bir bölüm katılımcılara sunuldu.
Yusuf Ay’ın etkinlikte yaptığı konuşmaların bir bölümü ise şöyle: “Neden Troya? Mısır Ölüler Kitabı’nda şöyle bir şey var: Sanki o her şeyin başlangıcı gibi gelir. Dünya var olmadan önce, tanrılar var olmadan önce, insanlar neredeydi? Bu soruyu insanlar binlerce yıl kendilerine sormuşlardır. Her şeyin başlaması burada. Bir tarafta bilim bir tarafta din bu sorunun cevabını ararlar. Troya’da insan, hayatının manasını aramıştır. Troya insanlarla insanların, insanların tanrılarla savaşıdır. Troya aşkın destanıdır. Troya cesaretin destanıdır. Troya Homeros’tur, Homeros Troya’dır. Ölümlü insanoğlunun yarattığı bir destandır.”

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech