Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atikhisar havzasında köy yolları değiştirildi!

Çanakkale’nin tek su içme

Çanakkale’nin tek su içme kaynağı olan Atikhisar Barajı su havzası, maden arama faaliyetleri neticesinde katliama uğramaya devam ediyor. Bölgede şirket tarafından hukuksuz yapılan faaliyetler neticesinde toplumsal değişmelerde yaşanmaya başladı. Balaban Köyü’nün hemen yanı başında bulunan Çatalkaya Köyü’nün yolu maden şirketinin girişimleri sonucu değiştirildi. Köy yolunda yapılacak çalışmalar neticesinde köye alternatif yol yapıldı.

Çatalkaya Tepesi’nde Maden Şirketi tarafından köye giden yola alternatif bir yol çalışması başlatıldı. Alternatif yol çalışmasının başlatılma nedeni ise Çatalkaya köyünün maden arama şirketinin ruhsat sınırları içinde kalması oldu. Ruhsat sınırları içinde kalan bölgede altın arama faaliyeti yapacak olan maden şirketi köylülerin kullandığı yola alternatif bir yol çalışması başlattı.

“YAPILAN YOL İLE KÖYLERİN ROTASI DEĞİŞECEK”

İda Dayanışma Derneği Üyesi İbrahim Gül konu ile ilgili, “Eski yol Kirazlı köyünden buraya kadar gelir. Kazma kürekle yapılan bu eski yol Bayramiç’in köylerine gider. Bu yol çok eski zamanlarda oluşturulmuştur. Maden arama şirketi geçtiğimiz aylarda İl Genel Meclisi’ne müracaatta bulundu. Biz bu Çatalkaya ve Balaban’ın arkasında kalan bölgeyi patlatacağız dedi. Arkada kalan bölge benim ruhsat sahamda kalıyor, biz orada maden arayacağız dedi. Köylülerin kullandığı yol için İl Genel Meclisi’nden karar çıkartıldı. 21 Milyon TL İl Özel İdaresi para yatırdı. Bu para karşılığında ruhsatını daha alamayan şirket 21 Milyon TL’ye köye alternatif yol yapıyor. Yapılan yol neticesinde Çatalkaya köyüne giden yolun rotası değiştirilecek. Bu sayede şirket Çatalkaya ve Balaban’ın ulaşım alanını kesmiş olacaktır” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech