Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Partiler Erken Seçime Hazır!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında erken seçim çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin 26 Ağustos 2018 olarak belirlenmesini önerdi. Bahçeli’nin çağrısına AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin yerel temsilcileri, gazetemize yaptıkları açıklamada “seçime hazır” olduklarını vurguladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında dün erken seçim için tarih önerdi. 26 Ağustos’ta erken seçimin gerçekleşmesini öneren Bahçeli, ülke siyasetinin bir anda yönünü değiştirdi. Uzun zamandır beklenen erken seçim iddiaları böylece kesinlik kazanmış oldu. Kentte bulunan siyasiler, erken seçim için hazırız vurgusunda bulundular. AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti İl Başkanları erken seçim için “gerekli hazırlıklar tamam” dedi.

“SEÇİM BİZİM İŞİMİZ”

Ak Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, “Yarın Cumhurbaşkanımız Sayın Devlet Bahçeli ile görüşecek. Öncelikle bunun neticesini beklemek lazım. Biz Ak Parti olarak seçim tarihine endeksli çalışmayız. Bizde seçim, seçimin bittiği gün başlar. Ak Parti teşkilatları her gün seçim varmış gibi çalışıyorlar. Sadece seçim tarihi bizim için oy kullanılacak günün belirlenmesinden ibarettir. Bu anlamda yeni bir seçim tarihi belirlenmişse bizim için hiçbir sıkıntı yok. Seçim bizim işimiz. Ak Parti olarak Çanakkale’de birinci olmak için elimizden geleni yaparız.” dedi.

 

 

“ERKEN SEÇİMİN NEDENİ; EKONOMİYİ YÜRÜTEMEMELERİ”

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim talebine karşı,  “Bahçeli’nin dün grup toplantısında erken seçim ile ilgili bir değerlendirmesi oldu. Biz açık ve net bir şekilde söylüyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak erken seçime hazırız. Biz hiçbir zaman sandıktan kaçan bir parti olmadık. Yeter ki o sandıkta, o seçimde herkesin içine sindirebileceği adil bir yarış olsun. Sandık güvenliği gerekli şekilde sağlansın. Şeffaf bir şekilde yapılacak seçimlerin her zaman yanındayız. Erken seçim yapmak istemelerinin nedenini çok iyi biliyoruz. Ülkenin gidişatı gerçekten çok sıkıntılı bir sürece geldi. Büyük sorunlar yaşıyoruz. AKP’nin ve diğer siyasi partilerin oyları düşmektedir. Onlarda daha fazla düşmemek için erken seçim yapmak istiyorlar. CHP olarak yapılacak erken seçime hazırız” cümlelerini kurdu.

“SONUNDA İYİ’LER KAZANACAK-BU İŞ BİTTİ”

İYİ Parti İl Başkanı İrfan Dehmen ise konuyla ilgili olarak, “Biz İYİ Parti olarak, Milletçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yapmış olduğu erken seçim çağrısının sarayın bilgisi olmadan yapılacak bir açıklama olmadığını düşünüyoruz. İttifak kuran bu arkadaşlar ekonomiyi taşıyamadıklarının artık farkındalar. İşler daha da sarpa sarmadan biran önce seçimi yapalım derdindeler. Bizim için bu genel başkanımıza daha erken sayın Cumhurbaşkanımız deme şansını verecek. İYİ Parti olarak seçime hazırız. Yapılacak hiçbir seçimden korkmuyoruz. Biz tarihe rekorlar kıran parti olarak geçtik. 5 ay gibi bir sürede tüm İl ve İlçelerde yapılanmasını tamamlamış olup, kurultayını gerçekleştiren bir partiyiz. Biz kuruluşumuzu gerçekleştirdiğimiz ilk günden beri hep sahadayız. Yarın seçim varmış gibi çalışıyoruz. Halkın oylarının sandığa nasıl yansıyacağını biliyoruz. 3 tane büyük firmaya anket çalışması yaptırıyoruz. Yarın kesinleşecek olan erken seçim kararının Cukka İttifakındaki oy erimesini gördükleri için olduğunu biliyoruz. İYİ Parti olarak söyleyeceğimiz şey, korkunun ecele faydası yok. Sonunda İYİ’ler kazanacak. Bu iş artık bitti…” açıklamasında bulundu.

“26 AĞUSTOS 2018. LİDER DİYORSA DOĞRUDUR”

MHP İl Başkanı Hakan Pınar dün sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, “26 Ağustos 2018, lider diyorsa doğrudur. Kaybedilecek vakit yoktur. Eğer iktidar partisinde liderimizin ön görüsüne tabi olursa teşkilatlarımız seçime hazırdır. Cumhur İttifakı Çanakkale’de ve Türkiye’de beklenilenin üstünde oy alacak güç ve enerjiye sahiptir. Büyük Türk milletine şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech