Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Öğretmene uzanan eller kırılsın!”

Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş omuz omuza, yan yana eğitim sistemindeki çarpıklıklar için basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasının konusu ‘Öğretmen Performans Değerlendirme Sistemi’ oldu.

3 Eğitim Sendikası topladıkları yaklaşık bin imzayı, dün Çanakkale Valiliğine iletti. Ardından gerçekleşen basın açıklamasına, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP İl ve İlçe yönetimleri ve DİSK Çanakkale Şubesi de destek amaçlı katıldı. Eylemde tek bir ağızdan “Öğretmene uzanan eller kırılsın” mesajı verildi.

Çanakkale’de bulunan 3 eğitim sendikası eğitim sistemindeki çarpıklıklar ve düzensizlikler için bir araya geldiler. Uzun zamandır 3 sendika bir arada açıklamalar yapıyordu, bunlara bir yenisi de dün eklendi. Dün Eğitim İş, Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen omuz omuza saat 16.30’da Valilik önünde toplandılar. Burada toplanan kalabalık içerisinden sendika başkanları Valiliğe dilekçe sundular. Öğretmen Performans Sistemi’ne karşı toplanan imzalar Ahmet Mantaş, Filiz Savaş ve Resul Demirbaş tarafından Valiliğe iletildi. Şube başkanlarının Valilik önüne gelmesinin ardından basın açıklaması gerçekleşti. Açıklamaya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP İl ve Merkez İlçe üyeleri ve DİSK Çanakkale Şubesi de destek verdi. Valilik önünde, “Öğretmene uzanan eller kırılsın” vurgusu yapıldı.

“DEĞİŞİKLİKLER EĞİTİMCİLERİ, VELİLERİ VE ÖĞRENCİLERİ ETKİLEMEKTEDİR”

Ortaklaşa gerçekleşen basın açıklamasında, “Bugün eğitimin temel sorunlarına yönelik çözümsüzlük politikaları, yapılan düzenlemeler ve fiili uygulamalar halen sürmektedir. Siyasi iktidarın büyük ölçüde kendi siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda eğitim alanında yapılan değişiklikler, başta öğrencilerimiz olmak üzere eğitim emekçilerini, velileri ve toplumun geniş kesimlerini olumsuz olarak etkilemektedir.

Trajikomik bir şekilde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’nin eğitim durumunun çok iyi olduğunu, öğrencinin hiçbir matematik sorusunu çözemese de hayatta başarılı olabileceği şeklinde bir açıklama yapmıştır. Eğer derslerdeki başarı oranı eğitim için bir ölçüt değilse Sayın Bakan’ın kafasında eğitime ilişkin başarı kriterlerinin ne olduğunu gerçekten merak ediyoruz.

“ÖĞRETMENLERİN ÖZLÜK HAKLARI VE İŞ GÜVENCESİ TEHLİKE ALTINDADIR”

Bu koşullar altında Milli Eğitim Bakanlığı eğitimin niteliğini arttırmaya yönelik girişimlerde bulunmak yerine, “Öğretmen Performans Değerlendirme Sistemi”ni hayata geçirmeye çalışmaktadır. Eğitimdeki nitelik sorunlarını öğretmenler üzerinden tanımlayarak mesleğimizi itibarsızlaştırmaktadır. Öğretmenlerin çalışma koşullarını değerlendirmeden, özlük hakları ve öğrenme iklimi ile iş güvencemizi köklü biçimde olumsuz olarak etkileyecek olan performans denetimi ve sınav uygulamasını dayatmaktadır.

“EN BÜYÜK ZARARI EĞİTİM SİSTEMİ GÖRECEK”

Performans Değerlendirme sistemi uygulaması ile öğretmenlerin mesleki yeterlilikleri arasında bir ilişki kurmak mümkün değildir. Performans Değerlendirme sistemi öğretmenlerin her yıl öğrenci, veli ve meslektaşları ile yöneticilerinin değerlendirilmesi ile karşı karşıya kalacaklardır. Bunun ötesinde öğretmenler 4 yılda bir merkezi sınava alınacak, öğretmenin kariyeri sınav sonucuna bağlanacaktır.

Performans değerlendirme sonuçları, kariyer basamakları, görevde yükselmeler ve ödüllendirme konusunda belirleyici olacağından, hali hazırda iktidara sendikal ve siyasal yakınlığı bulunanlara yönelik torpil veya ayrımcı uygulamaların sürdürüleceği ortadadır. Bu durumda en büyük zararı eğitim sistemi görecektir” cümleleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech