Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dardanos’a Halk Plajı geliyor

Çanakkale Belediyesi tarafından yapılarak

Çanakkale Belediyesi tarafından yapılarak geçtiğimiz yıl kentlinin kullanımına sunulan ve kentlinin yaz – kış, gece – gündüz yoğun olarak kullandığı Güzelyalı Halk Plajının ardından şimdi de Dardanos’ta Halk Plajı tesislerinin yapımı için çalışmalara başlandı.

Mülkiyeti Çanakkale Belediyesine ait olan, 1361 parselin kuzeyinde, 3087 parselin güneyinde, Hasan Mevsuf 25. Sokak ile Hasan Mevsuf 32. Sokağın kesişiminde bulunan 2270,12 metrekare alanda Dardanos Halk Plajı ve Tesislerinin konumlanması planlanıyor.

Çanakkale Belediyesi haberine göre; tamamlanması planlanan alanda 124,28 m2 çocuk oyun alanı, 224,18 m2 Kafeterya binası, 9 adet güneşlenme locası, 25 m2 WC alanı tasarlanmıştır. Ayrıca alanda 25 adetlik otopark, 10 adetlik motosiklet ve bisiklet parkı, denize ulaşımı sağlayan engelli platformu ve engelli otoparkı yer alacaktır.

Alanda yer alan tuvaletler engellilerinin kullanımına uygun olarak tasarlanmıştır. Yeşil alanların toplam alana oranı %60’tır. Bordür ile çevrilen çocuk oyun alanının üzerine özel kum malzemesi serilecektir. Alanda bulunan palamut ağacı korunarak ışıklandırma yapılacak olup, mekan hem gece hem gündüz kullanımına uygun olarak planlanmıştır.

Proje ihale aşamasında olup, 2018 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech