Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi akını

Kale Grubu tarafından Çanakkale

Kale Grubu tarafından Çanakkale Merkez’de hayata geçirilen Türkiye’nin ilk dijital savaş müzesi, “Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisine vatandaşların ilgisi büyük oldu. Şehitlikleri ziyarete gelen misafirler de sergiyi gezerek savaşı yaşayarak hissetmiş oldu. Sergiyi, kısa sürede 850 binden fazla kişi ziyaret etti.

Çanakkale’de kaybedilen kahramanlarını, savaşın 100. yılında anmak ve anılarını yaşatmak adına geçtiğimiz yıllarda “Çanakkale’nin Evlatları” interaktif dijital belgeseli hayata geçirildi. Belgesel ile başlayan proje daha sonra Çanakkale İskele Meydanı’nda kalıcı bir sergi haline getirilerek müzeye dönüştürüldü. Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar, onlara dokundu, gördü, dinledi ve hissetti.

 

Bugüne kadar 850 binden fazla kişi ziyaret etti 

Kristal elma başta olmak üzere çok sayıda ödüle layık görülen sergiyi vatandaşların yanı sıra yerli ve yabancı devlet erkanı da ziyaret etti. Sergiye en çok ilgi gösteren öğrenciler, çok farklı bir deneyim yaşadılar. Çocuklar, atalarının neler yaşadığını görüp hissetme imkanı buldukları için çok mutlu oldular.

Çanakkale Savaşı’nda kaybedilen kahramanların anılarını yaşatmak ve Çanakkale ruhunu yeni nesillere aktarmak amacıyla Kale Grubu tarafından hayata geçirilen, Türkiye’nin ilk dijital savaş müzesi, “Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi”ni bugüne kadar 1 milyona yakın kişi ziyaret etti

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech