Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’den OHAL’e Karşı Oturma Eylemi

Çanakkale CHP İl Başkanı

Çanakkale CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında; 16 Nisan 2018 günü 12:00 – 13:00 saatleri arasında 81 İl de eş zamanlı olarak yapılacak olan oturma eyleminin duyurusu yapıldı.

Çanakkale CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan tarafından yapılan açıklama ile 81 ilde eş zamanlı olarak yapılması planlanan ‘Ohal Değil Demokrasi’ temalı oturma eylemi duyuruldu. Açıklamada; “15 Temmuz Darbe girişiminin ardından AKP Hükümeti tarafından 20 Temmuzda sivil bir darbe gerçekleştirilerek, OHAL aracılığı ile ülkemiz Demokrasiden, İnsan Hak ve Özgürlüklerinden adım adım uzaklaştırılmıştır.

OHAL koşullarında yapılan 16 Nisan Referandum’u YSK tarafından mühürsüz oy pusulaları yasaya aykırı bir şekilde geçerli sayılarak HAYIR çıkan Referandum sonuçları baskı ve hile ile EVET’e dönüştürülmüştür.Bu kapsam da tarihimize mühürsüz seçim olarak geçen Halk Oylamasının yıl dönümü olan 16 Nisan 2018 günü 12:00 – 13:00 saatleri arasında 81 İl de eş zamanlı olarak, Siyasi partiler, Sivil Toplum Kuruluşları, Odalar ve Platformlar ile birlikte ilimizde Cumhuriyet Meydanında OHAL DEĞİL DEMOKRASİ için kitlesel olarak oturma eylemi yapılacaktır.” ifadeleri yer aldı.

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech