Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sporsuz Üniversite Yarımdır”

Üniversiteler arası Türkiye Taekwondo

Üniversiteler arası Türkiye Taekwondo Şampiyonası, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Anafartalar Yerleşkesi Naim Süleymanoğlu Spor Salonu dün gerçekleştirildi. Rektör Acer, açılışta yaptığı konuşmada; “Bana sorarsanız hiç spor yapmadan üniversiteden mezun olmak yarım mezun olmaktır.” dedi.

Üniversiteler arası Türkiye Taekwondo Şampiyonası açılış seremonisi ve madalya töreni,  18 Mart Üniversitesi Rektörü Yücel Acer’in de katılımıyla gerçekleşti. Açılış, Anafartalar Yerleşkesi Naim Süleymanoğlu Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan açışı töreni bayrak geçişi devam etti.

“Spor Merkezi Öneme Sahip”

Ardından bir konuşma yapan ÇOMÜ Rektörü Yücel Acer; “Üniversitemiz adına gurur duyduğumu belirtmek isterim. Türkiye nüfusu genç bir ülke ancak genç nüfusun daha aktif hale getirilmesi için spor merkezi bir öneme sahip. Üniversite okudum diyebilmek için üniversitede öğrenciyken mutlaka bir spor dalıyla uğraşmak gerekmektedir. Bana sorarsanız hiç spor yapmadan üniversiteden mezun olmak yarım mezun olmaktır. Üniversitenin hakkını vermemektir. Sizler sporla ne kadar içli dışlı olduğunuzu gösteriyorsunuz. Sizler üniversiteyi tam okuyan öğrencilersiniz. Biz istiyoruz ki; daha çok öğrencimiz sporla ilgilensin. Spor merkezi bir öneme sahip. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak sporun her dalının yapılabildiği bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Burada bulunan öğrencilerimize ne kadar değerli bir spor yaptıklarını belirtelim. Bu işin uzmanları bir savunma sporu olduğunu söylüyor. İnsanoğlunun tarihi biraz şiddet tarihidir. Doğamızda kontrol altında tutmamız gereken bir unsurdur bu. Şiddet eğiliminde olan insanlara yine dur diyecek olan da yine biz insanlarız. Bu anlamda taekwondonun bir savunma sporu olarak yasa dışı şiddete karşı kendini savunmaya imkan sağlayan bir spor dalı. Hem kendine hem arkadaşlarına faydası olacak doğru bir spor dalı. ” dedi.
Acer’e konuşmasının ardından şilt takdimi yapıldı.
Şampiyonaya 60 ilden sporcular madalya için yarıştı.

Yıldız Sağlam

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech