Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ekonomiye darbe indiriliyor!”

Ziraat Mühendisleri Odası ile

Ziraat Mühendisleri Odası ile Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası Çanakkale Temsilcilikleri tarafından ortak bir basın açıklaması gerçekleşti. Açıklamanın vurgusu, “Ülke ekonomisine darbe indiriliyor” oldu. Açıklamada, “Yeni torba yasa tasarılarıyla ormanlarımızın, arazilerimizin ve sularımızın özelleştirilmesinin önü açılıyor” dendi.

Ziraat Mühendisleri ve Tarım Orkam-Sen tarafından ortak bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada ülkenin elinde bulundurduğu üretim alanlarının özelleştirildiği ve bununda ülke ekonomisine darbe vurduğu yönünde oldu.

Yapılan açıklamada, “Şeker Fabrikaları Özelleştiriliyor! Yeni Torba Tasarıyla Ormanlarımızın, Arazilerimizin Ve Sularımızın Özelleştirilmesinin Önü Açılıyor!

“YENİ TORBA YASA İLE YENİ TEHDİTLER ORTAYA ÇIKTI”

Siyasi iktidar şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ile ilgili toplumun isteklerine kulak vermeyip ortada görülmezken, TBMM’ye sevk ettiği ve komisyon görüşmeleri tamamlanarak Genel Kurula sunulan yeni bir torba tasarıda sularımıza, arazilerimize ve ormanlarımıza yönelik yeni tehditlerle ortaya çıktı.

“SU KAYNAKLARI SERMAYEYE PEŞKEŞ ÇEKİLEMEZ”

Torba tasarıyla bir veya birden çok havzadaki su varlıklarının gerçek ve tüzel kişilere su kullanım izni verilerek tahsis edilmesi yoluyla özelleştirilmesinin önü açılmak istenmektedir. Daha önce mikro HES uygulamaları ile doğanın kılcal damarları olan derelerimizin, çaylarımızın su kullanım hakları özel sektöre verilmiş, kadimden beri kırsaldaki insanımızın tasarrufunda olan sular, yöre halkından ve ekosistemdeki canlılardan kaçırılmıştı. Torba tasarıyla canlıların en temel hakkı olan suyun metalaştırılması yönünde yeni bir adım daha atılmaktadır. Yani Tasarı açık bir biçimde, “gökten yağan yağmurun birikmesi, düşen karın erimesiyle oluşan suları, şirketler çiftçiye para karşılığı satacak” diyor! Halkın ortak varlığı olan su kaynakları sermayeye peşkeş çekilemez. Suyun metalaştırılıp, çiftçiye fahiş fiyatla sulama suyu satılması tarıma  ve üretime vurulmuş  büyük bir darbedir.

“ÖZELLEŞMELERDEN ÜRETİCİ VE YOKSUL HALK ZARAR GÖRECEK”

Evet, şeker fabrikalarının ve suların özelleştirilmesi, kamuya ait ormanların ve çiftçiye ait arazilerin özelleştirilmesinin önünün açılması politikalarından en büyük zararı üretici ve yoksul halk kesimleri görecektir. Yapılmak istenenler, uzun dönemde uluslararası sermayenin ve küresel çıkar çevrelerinin amaçlarına hizmet edecek politika ve tercihli uygulamalardır. Vazgeçilmelidir! Sorumluları uyarıyor, bu durumu kabullenmediğimizi ve takipçisi olacağımızı kararlılıkla ifade ediyoruz” cümleleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech