Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sanat desteklenerek geliştirilmeli!

ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi

ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü öğrencisi Gözde Sezgin’in İllüstrasyon Sergisi Kybele Cafe’de devam ediyor. 30 Mart’ta açılan serginin sahibi Gözde Sezgin, ziyaretçilerini bekliyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Resim bölümü öğrencisi Gözde Sezgin, kendi hayal dünyasında var olan gerçeklikle yarattığı eserlerini Kybele Cafe’de sergileme kararı aldı. Daha ikinci sınıf öğrencisi olan Sezgin’in İllüstrasyon Sergisi vatandaş tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Sergi 30 Mart tarihinde sanatseverlere açıldı. Günümüz itibariyle halen devam etmekte…

“İLLÜSTRASYON ABARTMA SANATIDIR”

Gözde Sezgin sergisi ile ilgili, “Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü öğrencisiyim. Yaklaşık dört senedir ciddi anlamda resim yapmaya başladım. Resimleri daha etkin yapabilmek adına kurslara gittim. Çocukluğumdan beri resim yapıyorum. İllüstrasyon hakkında biraz bilgilendirmek isterim. İllüstrasyon abartma sanatıdır. Doğada genelde benzeri görülemeyen şeylerdir. Nesnelere baktığımda o nesnenin var oluşsal görüntünü resimlere yansıtmayı sevmiyorum. Bu nedenle abartı yöntemi bana her zaman daha cazip geliyor. Kendi kafamın içerisinde oluşturduğum bir dünya var. Resimlere de bu dünyadan çizgiler katıyorum. Şu an oluşturduğum sergide 23 resim bulunmaktadır. İlk resme başladığımda karalama yapıyordum. Şimdi oluşan sonuçta ortaya çıkan eserleri sergilemek istedim.

“SANATA VE SANATÇIYA DAHA ÇOK DESTEK VERİLMELİDİR”

Sanatsal etkinliklerin daha çok arttırılması gerektiğini düşünüyorum. Bu tip etkinliklere yeterli desteklerin verildiğini düşünmüyorum. Asıl destek olması gereken kişiler bu tip etkinliklerde bulunmuyorlar. Sanat desteklenerek geliştirilmelidir” dedi.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech