Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hayır sezonu açıldı

Çanakkale’nin köylerinde her yıl

Çanakkale’nin köylerinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen çiftçi cemiyetleri ve köy hayırları, dün merkeze ait Belen Köyü ile başladı. Merkez ve ilçe köylerinde düzenlenen hayırların değişmezi; pilav, keşkek ve komposto ikramları için de sezon açılmış oldu.

Güneşin yüzünü göstermesiyle başlayan pilav hayırlarına, köylülerin derdini dinleme fırsatı yakalayan siyasi parti temsilcilerinin ve adayların da ilgisi oldukça yüksek oluyor.

Köylülerce hazırlanan hayırlara, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra il ve ilçe merkezlerinden ve çevre köylerden de çok sayıda vatandaş katılıyor. Seçim zamanları siyasi temsilcilerin ilgisinin daha da yüksek olduğu gözlenen hayırlarda, adaylar da kendilerini gösterme ve köylülerin dertlerini dinleme fırsatını ele geçiriyor.

Her yıl AK Parti’nin, CHP’nin ve MHP’nin temsilcileri hafta sonları, bir köyden bir köye düzenlenen pilav hayrına yetişmeye çalışıyordu. Bu yıl, bu 3 partiye, geçtiğimiz yıl Ekim ayında kurulan İYİ Parti de dahil oldu. Yerel ve genel seçimlere kısa bir zaman kaldığı düşünülünce bu yıl da Temmuz ayına kadar sürmesi planlanan hayırlara ilginin çok yoğun olacağı görülüyor.

Çanakkale Merkez’deki köylerin 2018 Yılı Geleneksel Köy Hayırları’nın tarihleri ise şöyle belirlendi;

15 Nisan Pazar Günü Çıplak Köyü, Musaköy Köyü ve Kızılcaören Köyü; 21 Nisan Cumartesi Günü Yukarıokçular Köyü; 22 Nisan Pazar Günü Yapıldak Köyü, Kurşunlu Köyü, Salavat Mahallesi (Aşağıokçular Köyü); 29 Nisan Pazar Günü Yağcılar Köyü, Akçapınar Köyü, Ali Kurbanlar Mahallesi (Çamyayla Köyü); Terziler Köyü, Kızılkeçili Köyü; 5 Mayıs Cumartesi Günü Kalabaklı Köyü, Haliloğlu Köyü; 6 Mayıs Pazar Günü Kemel Köyü, Sarıcaeli Köyü, Taşlıtarla Köyü, Civler Köyü, Kocalar Köyü; 12 Mayıs Cumartesi Günü Akçalı Köyü, Gökçalı Köyü, Karacalar Köyü; 13 Mayıs Pazar Günü Saraycık Köyü, Çınarlı Köyü (Yemekli), Kumkale Köyü, Bodurlar Köyü, Dümrek Köyü, Aşağıokçular Köyü; 17 Haziran Pazar Günü Karapınar Köyü; 24 Haziran Pazar Günü Çamyayla Köyü, Alanköy Köyü, Ulupınar Köyü, Serçiler Köyü; 1 Temmuz Pazar Günü Sarıbeyli Köyü – Sığırlı, Kirazlı Köyü.

Eylem Gözeldere

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech