Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Troia Yılına Sanatsal Dokunuş

İzmir’den gelen çoğunluğu kadın

İzmir’den gelen çoğunluğu kadın sanatçıların oluşturduğu birbirinden güzel eserler, ÇTSO Çanakkale Evi’nde sergilendi.

El emeği göz nuru çalışmaların yanı sıra Troia Yılına özel çalışmalarıyla da dikkat çeken İzmirli sanatseverler, Çanakkale’de kaldıkları sürece kentlilerden de yoğun ilgi gördü. Başkan Emel Ardahanlı Yazma Baskı, Nuket Eğerci Geleneksel Keçe, Nurten Örki 3 Boyutlu Kaat’ı,  Esengül Gökmen ve Figen Kahya Tel Sarma, Berrin Tosun Mozaik, İrfan Uğurlu Ahşap Tasarım alanında verdikleri eserlerle hazırladıkları karma sergiyi, 2 Nisan tarihinden itibaren ÇTSO Çanakkale Evi’nde sergiledi.

ORTAK NOKTA GÖKÇEADA

Troia İçin Bir Nefes İzmir sloganıyla yola çıkan çoğunluğu kadın 7 İzmirli sanatçının Dernek Başkanları Emel Ardahanlı da aynı zamanda Çanakkale’nin en güzide adası Gökçeada’nın sakinlerinden biri… Adalılar da sergi boyunca komşularına destek olmak için sık sık ziyaretlerine gelerek eserleri inceledi.

Öte yandan Fahri Gökçeadalı sayılan Eceabat Belediye Meclis Üyesi Timur Koşal da sergiyi ziyaret edenler arasındaydı. İzmirli Gökçeada sevdalısı, Eceabatlı Fahri Gökçeadalı ve Gökçeada’nın gerçek sahiplerinin ortak noktası gözbebekleri Gökçeada oldu.

Başkan Ardahanlı, Çanakkalelilerin ilgisinden memnun olduklarını vurgularken serginin daha fazla duyurulmasını ve Troia çalışmalarının daha fazla insan tarafından görülmesini istediklerini belirtti. Geleneksel Keçe ile ilgilenen sanatçı Nuket Eğerci ise “Bu alanı kullanmak bizim için büyük keyif… Zaten Çanakkale’yi de çok seviyoruz. Burası da gayet keyifli, burada olmaktan mutluyuz.” dedi.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech