Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Hayvanseverlerden yürek yakan eylem

Çanakkaleli Hayvanseverler, sokak hayvanlarının katliamlarına “dur” demek için bugün akşam saatlerinde bir araya geldi. Katliamı protesto eden hayvanseverler, Morabbin Park’ta dikkat çeken bir eyleme de imza attı.

Truva Atı önü Morabbin Park’ta 16.00’da bir araya gelen hayvanseverler, ellerinde dövizler dillerinde hayvan katliamına dur sloganlarıyla eylem yaparken, iki gencin mizanseniyle sokak hayvanlarının zehirlendikten sonra çektiği acıları ve ölümünü gözler önüne serdi. Mizansen gereği, zehir olarak adlandırdıkları, önceden hazırlanan beyaz maddenin ağızlarına dökülmesiyle kan (sulu ketçap) kusan gençler, kedi ve köpeklerin ölüm anındaki hallerini izleyenlere hissettirerek titreye titreye can verdi.

Gençlerin gösterisinin ilgiyle izleyen gönüllü dostlar, daha sonra Valiliğe ve ilgili kurumlara verilmek üzere hazırlanan dilekçeler için imza attı. Hayvansever Halil İbrahim Bilgin ise katılan gönül dostları adına açıklama yaptı.

Ece Hayder başkan ve üyelerinin de destek verdiği eylemde, minik Yağız da can dostlarına dokunulmaması için elinde balon ve pankartı ile yerini aldı. Bir daha canlara kıyılmaması için ellerinden geleni yapacağını ifade eden 2015 yılının fark yaratan Öğretmeni Mustafa Ayberk ve eşi de hayvanların katliamına dur demek için bugün eylemdeydi. Geçtiğimiz gün biri ya da birileri tarafından zehirlenerek hayatını kaybeden çok sevdiği, evlatları olarak gördüğü köpeği Casper’i yad etmek için açıklamaya katılan Mustafa Ayberk de vahşeti kınadı.

 

 

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech