Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sıkıntı Yoksa Sıkıntı Var

Son dönemin en popüler

Son dönemin en popüler dizilerinden olan Çukur’un esintileri Çanakkale’de görüldü. Fevzipaşa Mahallesi Zafer Meydanı üzerinde bulunan duvarda, “Sıkıntı yoksa sıkıntı vardır” yazısı dikkat çekti. Yazının hemen altına Çukur dizisinde kullanılan sembolde çizildi.

Türk televizyon tarihinde senaryosu, jenerik müziği, dizi müziği ve olay örgüsü olarak ciddi farklılıklar yaratan Çukur dizisinin yansımaları hemen hemen Türkiye’nin her yerinde görülüyor. Çukur dizisinde meşhur olan şarkılar dilden dile dolaşırken, Hayatın Heyecanı Yok şarkısı ile büyük bir çıkış yapan Gazapizm hemen hemen her ilde konser veriyor. Dizide sembol haline gelen çukurun dövmesi ise dövmecilerde en çok yapılan dövmeler arasına adını yazdırdı. Toplumsal olarak etkilendiğimiz ve genci yaşlısı hemen hemen her kesimin izlediği dizinin sembol duvar yazılarından birisine Çanakkale’de de rastlandı. Dizinin her bölümünde görülen duvar yazılarından birisinin kentte yer alması oldukça dikkat çekti. Fevzipaşa Mahallesi Zafer Meydanı’nda bulunan bir duvara, “Sıkıntı Yoksa Sıkıntı Var” cümleleri yazıldı. Yazılan cümlelerin yanı sıra duvara çukurun sembolü de duvarda yer aldı. Ters üçgen ve üç nokta duvarı süsledi. Dizilere karşı tuhaf bir hissiyatı olan toplumuzda vatandaş bu tip olayları normal karşıladı. Duvarda yazıyı gören vatandaşlar ise memlekette o kadar çok sorun var ki bu sorunların görmezden gelinmesi esas sorundur yorumlarında bulundu.

Sıkıntı yoksa sıkıntı vardır sözü vatandaşın nezdinde, zamlara, geçim pahalılığına, ev kiralarına, eğitim ücretlerine, üniversite harçlarına, otomotiv fiyatlarına, zorunlu trafik sigortasına, ÖTV’ye, KDV’ye, mazot zammın, benzin zammına, ulaşım zammına ve toplumsal iki yüzlülüğe göndermede bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech