Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deniz Aşıkları veda ediyor

3000 Çanakkaleliye ulaşan Çanakkale

3000 Çanakkaleliye ulaşan Çanakkale Deniz Aşıkları Projesi, ‘Bizim Kurultayımız’ çalışmasıyla kente veda ediyor.

TURMEPA’nın MITSUI & CO., Ltd. Çevre Fonu hibesi ve İÇDAŞ A.Ş. desteğiyle 2016’dan bu yana yürüttüğü “Çanakkale Deniz Aşıkları – Çanakkale İçin Mavi Adım” projesi, bayrağı yerel halka teslim ediyor. Proje, 29 Mart’ta 09.00- 16.00 saatleri arasında Parion Hotel’de gerçekleştirilecek “Bizim Kurultayımız” çalışmasıyla Çanakkale’ye veda ediyor.

Çanakkale Deniz Aşıkları Projesi ile 27 ay boyunca öğretmen, muhtar ve balıkçılar başta olmak üzere farklı sektörlerde çalışan yetişkinlerde, deniz ekosistemi ve karşılaştığı tehditler, atık yönetimi, Çanakkale Boğazı’nın coğrafi ve hukuki önemi gibi çevre konularında farkındalık oluşturulması amaçlanarak 3000’i aşkın kişiye ulaşıldı. Proje, 29 Mart 2018’de “Bizim Kurultayımız” çalışmasıyla sona eriyor. Parion Hotel’de panel düzeninde gerçekleşecek çalıştaya belediye başkanları, liman başkanı, üst düzey kurum temsilcileri, öğretim görevlileri başta olmak üzere bölge ve sektör yetkilileri katılacak. Çanakkale’nin yerel ve çevresel sorunları, sürdürülebilirlik açısından yapılması gerekenler, bu doğrultuda yapılan eylemler ve çözüm önerilerinin konuşulacağı çalıştay gün boyunca sürecek. Ardından 6 bölgeden toplantıya katılan proje paydaşlarının soruları panelistler tarafından cevaplandırılacak. Kurultayın amacı; proje süresince Çanakkale’nin 6 ilçesinde gerçekleşen faaliyetlerin sürdürülebilir bir yöntemle nesilden nesile aktarılması. Çalıştay boyunca elde edilen çıktılar bildiri haline dönüştürülecek ve ilgili mercilerle paylaşılacak. Ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yürüttüğü ‘Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi’ kapsamında gerçekleştirilen fotoğraf çekimlerinden oluşan Hayalet Ağlar Sergisi de etkinlik süresince Parion Hotel toplantı salonunda görülebilecek.

 GENİŞ KAPSAMLI EĞİTİM PROGRAMI

Çanakkale’nin Merkez, Lapseki, Eceabat, Gelibolu, Gökçeada ve Bozcaada ilçelerinde gerçekleştirilen projenin temel amacı, Çanakkale Boğazı’nın karadan ve özellikle insan kaynaklı tehditlerle karşı karşıya olduğuna dikkat çekmek ve bu konuda toplumda farkındalığı artırmak. Özellikle Boğaz’a doğrudan etkisi olan kişilere birebir uygulanan projenin hedef kitlesini üniversite öğrencileri, balıkçı kooperatifleri, yerel yönetimler, özel sektörden üst düzey isimler, turizm sektörü çalışanları oluşturuyor. Bu çerçevede, projenin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi ile Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi akademisyenlerinden oluşan Eğitim Danışma Kurulu, eğitim konseptlerinin mümkün olduğunca gerçek hayatı yansıtan bir formatta geliştirilmesine yönelik bir eğitim seti hazırladı. Yerinde eğitimler, toplu eğitimler ve kongreler şeklinde aşamalandırılan proje ile öğrenilenlerin içselleştirilmesini sağlamak hedeflendi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech