Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

MAHREMİMİZİ ELLEMEYİN?

Ruhumun senden, ilahi, şudur ancak emeli:

Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli.

Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli,

Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.

İstiklal Marşımızı ellemeyin. Kirletmeyin. Karıştırmayın. Son zamanlarda Moda oldu. Kimi, İlahi şeklinde, kimi Arapça, kimi bando ile kutsal Marşımızı seslendiriyor. Onuncu yıl marşımıza karşı çıktınız. İzmir marşını yok etmeye çalıştınız, olmadı. Olmaz da zaten. Milletin kalbine nakşedilmiş onlar. Nasıl çıkaracaksınız ki? Sırada İstiklal marşımız var. Şimdi onu bozmaya çalışıyorsunuz. Gücünüz yetmez. Boşuna enfes tüketmeyin. Yahu ne günlere kaldık. Adamın biri, bir Vilayetin İl Başkanlığına adaylığını açıklıyor. Üstüne kefen giyip, halellik istiyor. Bu davranışa ne denir? En hafifi ile Densizlik. Bir başka vekil çıkıp, bizim iktidarımızda milletin ömrü 3,5 yıl uzadı, demek cüretini gösteriyor. Allah, Allah. Yahu ömrü veren de, Yüce Mevla. Alanda Yüce Mevla. Siz kimsiniz? Biri çıkıp, “14 Şeker fabrikasını kapatıyoruz. Milletin %14’ü şeker hastalığına yakalanmaktan kurtulacak.” Hoppala!

ZAMAN AZDI

Dünkü yazımızda, Gevheri’nin bir şiirinden bahsetmiştik. Günümüzün olaylarına uygun olduğu için, sizlerin de okumasını istedik. Buyurunuz öyleyse…

 

Hey ağalar, zaman azdı
Düşmüşe, dil üşer oldu.
Küllükte sürünen eşek,
Cins atla yarışır oldu.

Palas üstünde yatmıyan.
Bıyığ’na pala batmıyan
Porsuk ardından yetmiyen
Ceylana ulaşır oldu.

Evlerinin önü tazı
Yazılır turnası kazı
Yaşına yetmedik kuzu
Koç ile vuruşur oldu.

Gevheri der işle hata
Katırlar baskındır ata
Olur olmaz maslahata
Çocuklar karışır oldu.

 

KAHKAHA

Akıl hastanesinden kaçan iki deli, yolda bir direksiyon bulmuşlar. Birinci deli almış direksiyonu eline, ağzıyla motor sesi çıkararak ve korna çalarak bir tur attıktan sonra demiş ki:
– Hah, şimdi bir arabamız oldu. İkinci deli tereddüt etmiş: – Ya masraf çıkarırsa? Direksiyonu elinde tutan deli garanti vermiş:
– Çıkarmaz, çıkarmaz, atla arkaya!.. Motor sesi çıkararak, korna çalarak 40 Km hızla gitmeye başlamışlar. Yol kenarında bir benzinlik görünce, benzin pompalarının önünde durmuşlar:
– Abi, 20 liralık kurşunsuz benzin doldur. Bunların deli olduğunu anlayan benzinci, öfkeyle bağırmış: – Sizin cıvatalarınız gevşemiş ulan!.. Arkadaki deli arkadaşına dert yanmış:
– Al işte!.. “Bu araba masraf çıkarır” diye, ben sana demedim mi? Sağlıcakla kalınız.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech