Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Manşet

“Rantçı Değil Halkçıyız”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı dün saat 12.30’da basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasının konusu; Ak Parti’nin Afrin için yaptığı pilav dağıtımı sırasında asmış olduğu afiş oldu.  Açıklamaya Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan da katıldı. Çok sayıda belediye personeli de parti binasının önünde Başkan Gökhan’a destek olmak amacıyla toplandı.

“Çanakkale’yi Gerdirmeyeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı dün basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasının konusu son günlerde Ak Parti tarafından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın hedef alınması oldu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan basın açıklamasında, “Bu kentte hiçbir zaman gerginliğe izin vermeyeceğiz. Biz ranttan yana değil, halktan yana siyaset yapıyoruz. Çanakkale’de herkes genel adaba uyacak.” mesajları verdi. Belediye personelleri açıklama sonunda parti binası önünde toplanarak, “Başkan Ülgür, Çanakkale Özgür” sloganları attılar.

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Afrin’de yaşanan olumlu sonuç neticesinde Cumhuriyet Meydanı’nda pilav dağıtımı yapılmıştı. Pilav dağıtımında Ak Partililerin asmış olduğu afiş kent gündemini günlerdir meşgul etti. Afişe Belediye Zabıta ekiplerinin müdahale etmesinden sonra yaklaşık bir hafta boyunca karşılıklı olarak açıklamalar geldi. Bu açıklamalara dün bir yenisi daha eklendi. CHP İl Başkanlığı afiş konusunda dün bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan da katıldı. Açıklamanın olduğu sıralarda parti binasının önünde çok sayıda belediye personeli ise Başkan Gökhan’a destek olmak amacıyla toplandı.

“Çanakkale’yi Gerecek Bir Pankart Asıldı”

Basın açıklamasında İsmet Güneşhan, “Sanırım Çanakkale AKP örgütü ve yöneticileri, Çanakkale ile ilgili olarak kendi genel başkanlarına sürekli olarak yanlış bilgiler aktarmaktadırlar. Tüm Çanakkale kamuoyunun ve sizlerin de bildiği gibi, AKP Çanakkale İl Gençlik Kolları 21 Mart tarihinde Cumhuriyet Meydanı’nda ve bazı ilçelerde, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızın Afrin’e girmesi nedeni ile pilav dağıtımı gerçekleştirmiştir. Ancak pilav dağıtımı esnasında, Çanakkale’yi gerecek, ayrıştıracak ve toplumda huzursuzluğa neden olabilecek içerikteki bir pankartı olay mahalline asmışlardır. Sayın Grup Başkanvekilinin, daha önce yerel basına verdiği bir demeçte “Gerekirse Çanakkale’yi daha da fazla gereceğiz.” şeklindeki demecinin hafızalarımızdaki yeri de henüz çok tazedir. Sayın Grup Başkanvekilinin, demecini hatırladığımızda, pankartı neden astıkları daha anlaşılabilir olmaktadır.”

 “Ben Ak Parti Mitinginde Konuşma Yapmıyorum”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 18 Mart törenlerinde önümüzdeki yıl konuşup konuşmayacağı sorusuna, “Yasağı bilmem ama ben Ak Parti mitinginde konuşma yapmıyorum. Ben Çanakkale halkına ve dünyadaki tüm insanlara konuşma yapıyorum. Onu da sosyal medyadan yapıyorum. Seneye de inşallah sosyal medya üzerinden olacak.” cevabını verdi.

“Bu Kentte Herkes Adaba Uyacak”

Basın açıklamasında Başkan Gökhan, “İl Başkanı gerekli açıklamaları yaptı. Burada bunların bitmeyen yalan ve karalama kampanyaları var. Bu kampanyalarına Cumhurbaşkanı’nı da alet ediyorlar. Onu yanlış bilgilendiriyorlar. Söylenen hiçbir şeyin astı astarı yok, Çanakkale halkı bunları biliyor. Burada HDP için pilav dağıtılmadı. Cumhuriyet Partisi’nin Çanakkale’de birinci parti olmasından dolayı ve 2010 referandumda söyledikleri yalanların ortaya çıkmasından dolayı pilav dağıtıldı. Yoksa bizim o partiyle ve o insanlarla hiçbir ilişkimizin olmadığı açık ve nettir. Bura işi abarttılar ve dolandırdılar ama işler tutmadı. Daha sonra AKP Belediye Grup Başkanvekili’nin mecliste bir siyasi partinin iç işlerine müdahale etmesinden sonra orada bir gerginlik oldu. Bunu da belediye meclis üyelerinin sözü kesildi diye yansıttılar. Ben burada bir düzeni sağlamakla görevliyim. Bu da bir yalandı. En son kovduğum yalanını söylediler, onlar meclisi terk etti. Kovma gibi bir durum söz konusu değil. En son pilav için bir izin istediler. Belediye de bu izni verdi. Bunlar pilav dağıtımına bir hayır işine siyaset karıştırdılar. Kışkırtıcı ve ayrıştırıcı bu pankart karşısında pankart indirildi. Bütün bunlar toplandığında bizi germeye ve itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Bu kentte herkes adaba uyacak. Biz Çanakkale’yi gerdirmeyeceğiz. Çanakkale halkı gerginliği değil, barışı sever. Umarım bu son olur ve Cumhurbaşkanı’nı da böyle yalan yanlış bilgilerle kandırmazlar.” açıklamalarında bulundu.

“Başkan Ülgür, Çanakkale Özgür”

Ülgür Gökhan açıklamadan sonra parti binasından çıktığında, çok sayıda Belediye personeli ile karşılaştı. Belediye personelleri parti binası önünde “Başkan Ülgür, Çanakkale Özgür” diye slogan attılar.

“Biz Ranttan Yana Değil, Halktan Yana Siyaset Yapıyoruz”

Başkan Gökhan ise parti binası önünde kalabalığa, “9 tane Belediye Başkanı’mız var, bakıyorlar ki bunlar doğru düzgün iş yapıyorlar, bunları karalayalım diye ortaya bir şeyler atıyorlar. 9 Belediye Başkanlığı’mızı 14’e çıkartmanın yollarını arıyoruz. Bütün gücümüzü ve konsantrasyonumuzu Belediye Başkanlığı için kullanmamız gerekiyor. Yeni belediyeler almak için topyekün savaşacağız. Yarınki iktidar yerel yönetim seçimlerinden geçecektir. Kim ne derse desin biz doğru bildiğimiz yoldan gideceğiz. Halktan yana siyaset yaptığımız noktada bizim elimizden kimse yerel yönetimleri alamaz. Biz ranttan yana değil, halktan yana siyaset yapıyoruz” söylemlerinde bulundu.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech