Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mutlu Çocuklar Kocaman Gülüşler!

Türkiye’deki çeşitli illerden yazarlar,

Türkiye’deki çeşitli illerden yazarlar, ünlü yazar Ümmiye Yılmaz Erçevik öncülüğünde bir araya gelerek başlattıkları, ‘Mutlu Çocuklar Kocaman Gülüşler’ projesinin ikincisini, Şanlıurfa’nın ardından, Balıkesir’in komşusu Yenice’ye bağlı Kalkım beldesinin Akçakoyun Köyü’nde gerçekleştirdi.

Edremit ilçesine komşu olan Kalkım beldesinin Akçakoyun Köyü’ndeki Akçakoyun Yatılı Bölge Ortaokulu’nda, yazar Ümmiye Yılmaz Erçevik öncülüğünde, Edremitli işadamı Akın Andıç ve Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkın’ın destekleri ile düzenlenen ‘Mutlu Çocuklar Kocaman Gülüşler’ projesine, Türkiye’nin dört bir yanından yazar ve şairler katıldı.

Okul Müdürü Şuayip Akman, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı, projenin açılış toplantısında okunan şiirler, öğrenciler tarafından alkış aldı. Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan proje sorumlusu yazar Ümmiye Yılmaz Erçevik, “Bu proje ile yazarlar ve çocukların bir araya getirilmesi hedeflendi. Okuma sevgisi ve okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması amaçlandı. Okul müdürümüz Şuayip Akman’ın yoğun çabaları sayesinde faydalı bir çalışmayı daha hayata geçirdik. Geçtiğimiz sene Şanlıurfa Siverek ilçesinde ilkini yaptığımız bu projenin devamı ileriki yıllarda da başka şehirlerde inşallah devam edecektir. Bizlere destek veren ve katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara, iş adamlarımıza, yazar ve şairlerimize ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından programın ilk günü etkinlikleri protokol ziyaretleriyle sonlandı. Projenin ikinci gününde ise çeşitli aralıklarla panel etkinlikleri gerçekleştirildi. Kitap okuma alışkanlığı ve kitap sevgisi hakkında düzenlenen panele; yazar İsmail Acarkan İstanbul’dan, yazar Eda Bildek Adana’dan, yazar Mehmet Metin Baş Manisa’dan, yazar Zeynep Özügenç İzmir’den, Abdurrahman Tümer İstanbul’dan, Ahmet Polat Yozgat’tan katılırken, proje sorumlusu ve yayındaki 4 kitabı olan yazar Ümmiye Yılmaz Erçevik de Balıkesir’den katıldı. Kitaplardan tanıdıkları yazar ve şairlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler, katılımcılarla sohbet edip kitaplarını imzalattı. Panelin sonunda çocuklara ayakkabı, kitap ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech