CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, FETÖ ile ilişkisi olmadığı, aksine KPSS sorularının çalınmasının ortaya çıkarılmasında FETÖ’ye karşı mücadele verdiği kamuoyunda bilinen, ama mağdur edilen Hakan Akbaba ile ilgili konuyu meclis gündemine taşıdı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, FETÖ’ye karşı mücadele verdiği kamuoyunda bilinen ama mağdur edilen Hakan Akbaba ilgili Başbakan Binali Yıldırım’a iletilen yazısında şu ifadelere yer verdi: “2010 yılı KPSS hırsızlığını ortaya çıkaran, bu hırsızlığı kamuoyuna yayan ve bu konuda 2010 Ağustos ayında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na o dönemki ismiyle Fetullah Gülen Cemaatinin adını kullanarak şikâyet eden ve Savcıya belgeleri teslim eden kişi olarak bilinen Hakan Akbaba, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda görev yapmaktayken Rektörlüğün; 21.07.2016 tarih ve 2016/9064 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edilen olağanüstü hal kapsamında Bakanlar Kurulunca çıkarılan 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 4’üncü maddesinin 1’inci fıkrası hükmü uyarınca hakkında tesis ettiği 08.09.2016 tarih ve 18/13 sayılı kararıyla Üniversite ile ilişiği kesilmiş ve kamu görevinden çıkarılmıştır. Bu olayların ardından 22/11/2016 tarih ve 29896 sayılı Bakanlar Kurulunca kabul edilen 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile de kamu görevinden çıkarılmıştır. Hakan Akbaba hakkında kurumun yapmış olduğu idari soruşturmaya dayanarak 20/02/2018 hakkında sadece tanık ifadeleri ile iddianame düzenlenmiş ve Savcılık araştırması yapılmıştır. Savcılık tarafından Hakan Akbaba hakkında yapılan incelemeler sonucunda Bylock, Banka, Sendika, Dernek, Bağış, Okul, Dershane gibi FETÖ yapılarıyla da ilişkisi olmadığı sonucuna varılmıştır.Partimizin de araştırılması için önerge verdiği; ama, AK Parti oylarıyla reddedilen KPSS sorularının çalınması olayında, FETÖ’ye karşı girişimlerde bulunan Akbaba’nın savunması dahi alınmadan FETÖ’cü ilân edilmesi ve görevinden atılması, “mağduriyet” doğduğuna dair kuşkuları güçlendirmektedir. Akbaba ile ilgili Partinizin temsilcileri de olmak üzere hemen hemen tüm siyasilerce benzeri “mağduriyet vurgusu yapılmaktadır. Hakan Akbaba’nın yaşadığı süreç Ak Parti Burdur Milletvekili ve Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek tarafından 8 Ağustos 2017 tarihinde televizyon programlarının birinde detaylıca anlatılmış ve yine ulusal ve yerel basında pek çok kez haberlere konu edilmiştir.”
“İsim kullanılarak yapılan FETÖ’cü ihbarlarının sayısı kaçtır?”
Erkek’in yazısının ikinci bölümünde yönelttiği sorulardan bazıları şöyle: “
FETÖ’cülük iddiasıyla haklarında yapılan ihbarların asılsız olduğu tespit edilen kişi sayısı kaçtır?
Aksi karar alınana kadar isimsiz FETÖ’cü ihbarlarıyla görevlerinden uzaklaştırılan, ilişiği kesilen ve/veya sonucunda tutuklanan kişi sayısı kaçtır? Bunlar içinden asılsız ihbar niteliğinde kaç bildirim vardır?
İsim kullanılarak yapılan FETÖ’cü ihbarlarının sayısı kaçtır? Bu ihbarlardan kaçı asılsız çıkmış, asılsız ihbarlarda bulunanlar hakkında ne gibi işlemler yapılmıştır?
Hakan Akbaba örneğinde olduğu gibi sadece tanık ifadeleri ve kurum idari soruşturması ile haklarında hiçbir maddi delil olmamasına rağmen iddianame düzenlenerek terör örgütü üyeliğinden dava açılan kişi sayısı kaçtır?
KHK ile görevlerine iade edilenler geçmişte alamadığı tüm mali ve sosyal haklarını alabilmektedir. OHAL Komisyonu kararıyla görevlerine iade olanlara geçmiş mali ve sosyal hakları iade edilecek midir?
OHAL Komisyonunun çalışmasını hızlandırmak için ilave personel takviyesi yapılacak mıdır?
OHAL Komisyonu kararlarını tebliğ etmeyen kurumların var olduğu basın yayın organlarında dile getirilmektedir. Hali hazırda OHAL Komisyonu eliyle kurumlara gönderilmiş ve tebligatı yapılmamış kaç başvuru bulunmaktadır?
Hakkında takipsizlik verilen, beraat eden, adli süreci olmayan kişilerden kaçı görevlerine iade edilmiştir? İade edilmeyen kişi sayısı kaçtır?”
Haber Merkezi