Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyet Yapmayalım Ama Kilo Verelim

Neredeyse tüm kadınların kilo

Neredeyse tüm kadınların kilo problemi olmasa bile vardır. Yaz yaklaşırken yapılan diyetler, zorlanan spor salonu kapıları hepsi, bize tanıdık. Kibrit kutusu ile peynirler ölçülür, detox suları içilir. Dönem dönem yapıyor olmak kabul edilebilir olsa da bunu yaşama biçimi haline getirmek zordur.Hele bir de yemeyi seviyorsak o işkence biraz daha ağırlaşır. Fakat diyet baskısının altına girmeden, bazı alışkanlıklar geliştirerek de o fazlalıkları vermek aslında mümkün. Tabi biraz feragat ederek. Hem böylesi daha sağlıklı.
İşte diyetsiz kilo vermenin ip uçları:

Diyet yapmak kadar zorlayan bir başka durum da düzenli spor yapmak ya da spor salonuna gitmektir. Bunlar yerine hayatına hareket katabilir, her gün sevdiğin bir şarkıda dans edebilir, yarım saatlik yürüyüşlere çıkabilirsin.

Kalitesiz karbonhidratları hayatından çıkar. Yani beyaz ekmek, beyaz şeker, pirinç, makarna gibi besinler yerine tam tahıllı ekmek, bal, bulgur, kepekli makarnayı tercih et mesela.

Kola, diyet kola, konsantre meyve suyu, aşırı alkol tüketiminden uzak dur. Bunlar yerine taze sıkılmış meyve sularını, 1-2 fincan sade kahveyi, sade sodayı ve suyu tercih edebilirsin.

Yeni bir yemek yeme düzeni geliştir. Sık ye ama porsiyonların küçük olsun. Ana öğünler dışında bir kase yoğurt, bir kase salata, bir avuç badem, fındık ya da ceviz yemeyi ve bir bardak süt içmeyi dene.

Su, bu süreçte en büyük yardımcın. Hem besleyici hem tok tutucu hem de çok yemeni engelleyici bir özelliği var. Bu yüzden özellikle yemeklerden önce bir bardak su içmek seni tok tutar

Diyet ürünlerini pek tercih etme. Evet, diyet ürünler nasılsa düşük kalorili diye fazla fazla yediğimiz şeyler. Oysaki asıl bu durum zararlı. Hele ki içine tatlandırıcı katılmış olanlar en zararlısı.

Tok tutan şeyler yiyerek uzun süre tok kalabilirsin. Mesela haşlanmış yumurta, bir parça et, bir avokado gibi. Akşam yemeğini de çok geç yememelisin. Yoksa yediklerini sindiremez ve üstüne bir de uykusuzluk çekersin.

Tatlı krizlerinde şunları yemeyi dene: Bir parça bitter çikolata, 1 tane sütlü tatlı, bir kase ballı yoğurt ya da bir bardak tarçınlı süt. İlk başta zor gelse de zamanla alışacaksın. Hatta tatlı bile gelecek.

Uzun süre aç kalmak kan şekerini düşürür. Bu da kilo vermeyi zorlaştırır. Bu yüzden midenin sinyal vermesini beklemeden bir şeyler atıştır.

Ne kadar uykusuz kalırsan o kadar çok yemek yersin. Çünkü vücudunun enerjiye ihtiyacı var ve bunu uykudan alamadıysa yemekten almak ister. Bu yüzden günde en az 7, en fazla 9 saat uyumalısın.

Derleme: Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech