Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇYDD’den Anlamlı Açılış

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağlı Şebnem Zileli Konuk Evi Kemalpaşa Mahallesi Tekke Sokak’ta dün 17.30’da açıldı. Açılışa Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’te katıldı. 26 kız öğrenciye hizmet verecek konuk evinin kurdelesi dün kesildi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağlı Şebnem Zileli Konuk Evi Kemalpaşa Mahallesi Tekke Sokak’ta dün 17.30’da açıldı. Açılışa Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’te katıldı. Çok sayıda vatandaşta Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin bu açılışında destek olmak amacıyla orada bulundu. 26 kız öğrenciye hizmet verecek konuk evinin kurdelesi dün kesildi.

“Kız Çocuklarımız İçin Fırsat Eşitliği Yaratma Çabasındayız”

ÇYDD Çanakkale Şube Başkanı Kenan Kaynaş, “Bugün dünya mutluluk günü. Herkesin mutluluk gününü kutlarım. Barış içinde bir dünya dilerim. ÇYDD Cumhuriyet’in değerlerine bağlı bir gelecek yetiştirmek için 29 yıldır Lise ve İlkokul öğrencilerinin eğitimi için çok sayıda proje yürütmüştür. Kamu yararına çalışan bir dernek olan ÇYDD güncellenen projeleri ile yoluna devam etmektedir. Değerli konuklar Çanakkale şubesi olarak Çağdaş topluma ulaşma ve kızlarımız konusunda pozitif ayrımcılık yaparak onlara eğitimde fırsat eşitliği yaratmanın çabasındayız. Bugün Çanakkale’nin tanınmış ailelerinden Sevim ve Şahin Zileli çifti tarafından rahmetli kızları adına derneğimize bağışlanan bu bina ailenin onayı ile Şebnem Zileli konuk evi haline getirilmiştir.” dedi.

“Türkan Hocamızı Zamanında Terörist İlan Etmişlerdi”

Başkan Ülgür Gökhan, “Ben Zileli ailesini özellikle selamlıyorum. Çok kutsal bir iş yaptıklarını görüyoruz. Şöyle bir şey hatırlıyorum, gözümün önünden hiç gitmiyor. Rahmetli Türkan Saylan hocamızı hatırlıyorum. Başında bir tülbent, camdan bakıyor. Onu terörist olarak FETÖ’cüler almaya çalışıyorlar. Şimdi inanılır gibi değil zaten inanılır gibi olmadı. Biz Türkan hocamızı rahmetle anıyoruz. Onun eseri her geçen gün artan bir ivme ile gelişmeye devam ediyor. Bu tür bağışçılarımızın olması son derece sevindirici. Kız çocuklarımızın okuması son derece önemlidir.” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech