Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bir Saniyede Beyin Tomografisi!

ÇOMÜ hastanesinin yeni binasının


ÇOMÜ hastanesinin yeni binasının tanıtımı dün geniş katılım ile gerçekleştirildi. Protokol üyelerinin hastaneyi gezdiği etkinlikte konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof Dr. Yücel Acer, “Hastanemizin tüm unsurlarıyla herkese gururla tanıtacağımız bir hastane olmasını istiyoruz” derken Başhekim Prof. Dr. Okhan Akdur ise hastanenin tüm ekipmanlarıyla yenilendiğini vurguladı. Ameliyathane ve yatak sayısının iki katına çıkarıldığını belirten Akdur, sadece 14 ilde bulunan cihaz sayesinde bir saniyede ve daha az radyasyonla beyin tomografisi çekildiğinin müjdesini verdi.

Dün saat 16.00’da gerçekleştirilen tanıtım etkinliği ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi yeni binasında bir araya gelindi. Tanıtım etkinliğine; Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Çanakkale Avustralya Konsolosu Dylan Walsh, ÇOMÜ Rektörü  Prof.Dr.Yücel Acer, Ak Parti İl Başkanvekili Ergin Sezen ve ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Okhan Akdur katıldı.

“ÜNİVERSİTE HASTANELERİ VAZGEÇİLMEZ”
Bina tanıtım etkinliğinde konuşan ÇOMÜ Rektörü Yücel Acer, emeği geçen kurum kuruluşlar, Belediye, Valilik ve Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’a teşekkür ederek, Türkiye’deki araştırma hastanelerinin durumuna değindi. Acer konuşmasının devamında; “Üniversite hastaneleri, vazgeçilir kurumlar değildir. Bunlardan biri eğitim öğretim… Bizim tıp fakültemiz var, öğrencilerimiz var, bilimsel araştırmalarını burada yapıyorlar. Bu hastane olmazsa uygulama olmaz. Bu anlamda tıp fakültemiz için burası vazgeçilmez. İkincisi de üniversite hastaneleri çevresine çok ciddi üst düzey sağlık hizmetleri vermesi açısından da önemli. Yeni binaya, geçen hafta itibariyle taşınmış olduk. Şu anlamda önemli; hastanemizi tüm unsurlarıyla herkese gururla tanıtacağımız bir hastane olarak tanıtmak istiyoruz.” dedi.

“1 SANİYEDE BEYİN TOMOGRAFİSİ”

ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Okan Akhdur, yeni hastane hakkında bilgi vererek şöyle konuştu: “Acil servisimiz aynı anda 40 hastaya bakabilecek şekilde ve tüm ekipmanlarıyla yenilendi. Genel yatak kapasitemiz iki katına çıkarıldı. Organ nakli ile kalp damar cerrahi de kendilerine ait ameliyathanelerin yanı sıra bir bütün olarak düşünüldüğünde ameliyathane sayımız iki katına çıkarıldı. Tüm cihaz ve ekipman ihtiyacımız yenilendi. Türkiye’de sadece 14 ilde bulunan tomografi cihazımız şu ada burada hizmet veriyor. 1 saniye gibi bir sürede beyin tomografisinin çekim işlemi gerçekleşiyor. Benzerlerinden çok daha az radyasyonla…”
Konuşmaların ardından Başhekim önderliğinde yeni hastane binası protokol üyelerince gezildi.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech