Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“O zat hala derslere giriyor!”

CHP Çanakkale İl Örgütü’nün

CHP Çanakkale İl Örgütü’nün 18 Mart’ın ardından yaptığı değerlendirme toplantısında konuşan Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, mesnetsiz söylemlerle kamuoyunun tepkisini çeken ÇOMÜ’lü akademisyen Abdullah Akın’a hala soruşturma açılmadığını hatırlattı. Vekil Öz, “Konuşmalarımızda soruşturma başlatıldığını ifade ettik ama yeni öğrendik. Soruşturma başlatılmamış, hala derslere giriyor.” dedi.

CHP Çanakkale İl Örgütü, 18 Mart’ın ardından değerlendirme yapmak üzere il binasında bir araya geldi. Toplantıya; CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan,  Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan katıldı.
Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, basın açıklamasında gündemin yanı sıra ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akın’ın sözlerine ve hakkında hala soruşturma açılmamış olmasına değindi.

 “EN UFAK ELEŞTİRİYE HEMEN YARGI YOLU AÇILIYOR”
Öz, konuşmasında; “Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde sözde akademisyen bir zatın şehitlerimize camilerimize dil uzattığını gördük. Bunu yaşadık. Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale Savaşları için ‘Çanakkale’de bir darül fünun gömdük.’ demiştir. O dönem şehit olan fidanlarımızdan bahsetmişti. 77 yıl sonra 1992’de boğazın karşısında o şehitlerimiz, 18 Mart Üniversitesi olarak doğdu. Yani üniversitemiz o şehitlerimizin ruhunu taşıyor. Sözde akademisyen çıkıp, ‘Çanakkale’de camiler genelev olarak kullanılmıştır.’ şeklinde yalan, iftira atarak; geçmişimizi, tarihimizi, değerlerimizi, çöpe atarak değerlerimize dil uzatıyor. Şehitlerimize olan borcumuzu böyle ödeyemeyiz. Şehitlerimize olan borcumuzu çağdaş Türkiye’yi yaratarak ödeyebiliriz. Maalesef bu sözde akademisyen ile ilgili soruşturma dahi başlamamış. Konuşmalarımızda soruşturma başlatıldığını ifade ettik ama yeni öğrendik. Soruşturma başlatılmamış, hala derslere giriyor. Şu anda inceleme aşamasında. İnceleme aşamasından sonra soruşturma açılacağı ve sonra görevden alınacağı söyleniyor. Bir an önce soruşturma açılıp o sözde akademisyenin görevden alınması lazım. Çanakkale’mize yakışmıyor. Bugün cumhurbaşkanına en ufak bir eleştiri getirenlere hemen yargı yolu açılıyor. Atatürk’e, değerlerimize hakaret edenlere maalesef oralı olunmuyor ve bilinçli yapılıyor. Derhal görevden alınması için mücadeleleri sürdüreceğiz.”

Yıldız Sağlam

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech