Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bindirilmiş Kıtalar-Yapay Kalabalıklar”

İyi Parti Çanakkale tarafından

İyi Parti Çanakkale tarafından 18 Mart’ın ertesi gününde bir değerlendirme yazısı yayınladı. Açıklamasında; “Çanakkaleliler de var.” vurgusu yapan İyi Parti İl Başkanı İrfan Dehmen; “18 Mart Stadyumu’na, Ak Partili ‘Bindirilmiş Kıtalar-Yapay Kalabalıklar’ alınmış, ikametgâhı Çanakkale olan hemşerilerimiz alınmamıştır.” ifadelerine yer verdi.

“Çanakkaleliler de var.” diyen İyi Parti Çanakkale İl Başkanı İrfan Dehmen, yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi: “Çanakkale Deniz Zaferimizin 103. Yıldönümü Kutlamaları ne yazık ki, ‘Fener Alayı’ dışında Çanakkaleliler olmadan gerçekleştirilmiştir. Yıllardır Çanakkaleliler için eziyete dönen törenlerin bir tanesine daha şahit olduk.

Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk koyma törenlerinin son derece kısa kesilmesi de anlaşılabilir değildir. Her yıl olduğu gibi, törenlerin gerçekleştirileceği 18 Mart Stadyumu’na, yüzlerce otobüsle getirilen Ak Partili “Bindirilmiş Kıtalar-Yapay Kalabalıklar” alınmış, ikametgâhı Çanakkale olan hemşerilerimiz alınmamıştır. Bindirilmiş kıtaların İzmir Marşı’nı Cumhurbaşkanına uyarlamaları tam bir komedidir. Törenlere bindirilmiş kıtalar yerine Çanakkaleliler alınmalıdır. Cumhurbaşkanının stadyumdan ayrılmasından sonra ise, tören geçişleri esnasında tribünlerde kimse kalmamıştır. 18 Mart törenlerine şehrin gerçek sahiplerinin alınmaması skandaldır, şiddetle kınıyoruz. Deniz Zaferi’nin kutlama etkinleri çerçevesinde, yolların kapatılması, akla hayale gelmeyen güvenlik tedbirleri, Çanakkalelileri canından bezdirmektedir. Deniz Zaferi kimsenin tekelinde değildir.

Yüz binlerce Şehidimiz, bu vatan için canını vermiştir. Kimi ve kimleri kurtardığını düşünmemiştir. Sırf Cumhurbaşkanı istedi diye, bu şehrin seçilmiş Başkan veya Vekilinin törenlere alınmaması, Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır.

Protokole Çanakkale Belediye Meclis Üyeleri alınmazken, Ensar vakfı gibi yandaş kurumların alınması, Şehitlerimizin kemiklerini ikinci defa sızlatmıştır.

18 Mart Törenlerine Çanakkale Belediye Başkanı veya Vekilinin, Temel Atma törenlerine ise Gelibolu Belediye Başkanının alınmaması ikinci bir skandaldır.

Bu devlet bir partinin devleti değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin nüfus kâğıdını taşıyan her Türk Vatandaşının devletidir.İYİ Parti olarak, gerek tören alanlarında, gerekse tören hazırlıklarında, ötekileştiren, ayrıştıran uygulamaları şiddetle kınıyoruz.

Fener Alayında, stadyuma alınmamalarına ve törenlerde özellikle dillendirilmemesine İNAT, ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’, ‘Türkiye Laiktir, Laik Kalacak’ sloganlarıyla şehri inim inim inleten Gençlerimizi canı gönülden kutluyoruz.”

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech