Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dakika Dakika 18 Mart

13.50 1915 Çanakkale Köprüsü’nün

13.50

1915 Çanakkale Köprüsü’nün Gelibolu’daki Kule Keson ilk beton dökümü ve deniz dibi kazık çakımı töreni başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da hazır bulunduğu törende Başbakan Binali Yıldırım konuşma yapıyor. Başbakan’ın ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına Afrin şehir merkezinin tümüyle kontrol altına alındığını belirterek başladı. 

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Yok PKK’ymış, yok paralel devletmiş, yok bilmem neymiş. Onlara inlerinde gireceğiz dedik. Cudi’de girdik, Gabar’da girdik. Kaçacak delik aradılar. Suriye’ye kaçtılar. Gene kovaladık. İşte geldiğimiz nokta ortada. Değerli kardeşlerim bu sabah itibariyle 3 bin 603 teröristi etkisiz hale getirdik.”

“Hasta adam diyorlardı. Şimdi bize hasta diyenler hasta oldu. Hamdolsun bugün dev bir projenin kazıklarını çakıyoruz. Projeyi bildiğiniz gibi yap-işlet-devret ile yapıyoruz. Cebimizden para çıkmayacak.”

“Bugün ayrıca bu tören vesilesiyle iki ayrı hizmeti sunanlara teşekkür ediyorum. 2023 sonu idi ama görüşmelerimiz neticesinde inşallah 18 ay erkene alarak 18 Mart 2022’de açılışını yapacağız.”

Erdoğan’ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın okuduğu duanın ardından temel atma ve kazık çakma işlemi gerçekleştirildi.


 

13.03

Cumhurbaşkanının geçiş güzergahında yer alan çok sayıda afişten biri de Troia Yılı için teşekkür mesajı içeriyordu.


12.57

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Gelibolu’da bekleyen vatandaşlar arasında orta yaşlı bir kadın fenalık geçirdi. Tansiyonu düştüğü öğrenilen Ayşe Duran (51) isimli kadının sağlık durumu, ilk yardım ekibinin yardımıyla normale döndü.El birliği ile bariyerlerin üzerinden koridor alınan Duran, daha sonra kendi isteğiyle alanın dışına çıkartıldı. Duran, ilk defa böyle fenalaştığını bir rahatsızlığı olmadığını belirtti.


12.51

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı geliboluda bekleyen vatandaslar arasında orta yaşlı bir kadın fenalık geçirdi. Tansiyonu düştüğü öğrenilen ayse duran (51) isimli kadının sağlık durumu, ilk yardım ekibinin yardımıyla normale döndü.


12.10

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçit törenine katılanları selamladı. Stadyumdaki törenler Mehteran Bölüğü’nün geçişinin ardından tamamlandı. 


12.00

Stadyumdaki törenlerde gazilerin ve okulların gerçekleştirdikleri tören geçişi, okunan şiirler eşliğinde devam ediyor. 


11.40

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından bazı vatandaşlar stadyumdan ayrıldı. Stadyumdaki törenlerde ise günün anlam ve önemine dair canlandırmalar yapıldı, kortej geçişi başladı.


11.25

Stadyum’da düzenlenen törenler İskele Meydanı’nda bulunan ekrandan canlı olarak yayınlandı. Vatandaşlar cep telefonları ile canlı yayını fotoğrafladı.


11.15

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Türk milleti olarak dün Çanakkale’de hangi heyecanla mücadele etmişsek, bugün de sınırlarımız içinde ve dışında aynı şekilde mücadeleyi yürütüyoruz.”


11.00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına başladı. Recep Tayyip Erdoğan  bu sabah 8.30’da Türk Silahlı Kuvvetleri destekli Özgür Suriye Ordusu’nun Afrin  kent merkezinde kontrolü sağladığını belirtti. Devamı geliyor.


10.42

Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül ve Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’nın konuşmalarının ardından kürsüye gelen Başbakan Binali Yıldırım, Stadyum törenlerindeki konuşmasına başladı.


10.35

Cumhurbaşkanı 18 Mart Stadyumu’na Giriş Yaptı.

 


10.30

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 18 Mart törenleri konuşmasını kendisinin ve belediyenin sosyal medya hesaplarından yayımlamaya başladı.


10.20

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıldönümü törenleri kapsamında 18 Mart Stadyumu’na gelen vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın stadyuma giriş yapmasını bekliyorlar.

Farklı illerden Çanakkale’ye gelen yurttaşlar, hınca hınç dolu olan stadyuma Başbakan Binali Yıldırım’ın girişi ile sevinç gösterilerinde bulundular.

09.00

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yılı anma tören ve etkinlikleri; saat 09:00’da yapılan tören ile başladı. Buradaki törenin ardından CHP İl Örgütü, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yaptı.

 

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech