Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

 Tören hazırlıkları tamam

18 Mart Çanakkale Deniz

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, 103. yılında aynı ruhla anılıyor. Kent bayraklarla kırmızıya boyanırken Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor.
Çanakkale 18 Mart Deniz Zaferi’nin 103 yıl dönümü bu pazar gerçekleşecek olan birçok tören ile anılacak. 103. yıla özel olarak gerçekleştirilen birçok etkinlik, sergi, anma, film, tiyatro pazar günü 18 Mart’ın yaşanmasıyla sona erecek.
12 Mart Pazartesi günü Çimenlik Kalesi’nde başlayan hafta, 18 Mart Pazar günü fener alayı ile sona erecek. Etkinlik ve törenlerin yanı sıra vatandaşlar da her yere astıkları Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle haftanın önemine dikkat çekti. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, “Birileri Var” sloganıyla çekilen tanıtım filminin yanı sıra basılan afişleri şehrin her yerine astı.
Çanakkale Belediyesi tarafından da kent bayraklarla donatıldı. Belediye araçları İskele Meydanı ve kordonda temizlik yaparak kenti pazar gününe hazırladı.

PAZAR GÜNÜ NELER OLACAK?
18 Mart Pazar günü; çelenk sunma töreni ile Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak. Saat 09:00’da başlayan törenler, 10:00’da stadyumda, 14:30’da Şehitler Abidesi’nde devam edecek. Boğaz ve Garnizon Komutanlığı tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait gemiler gün boyu Yat Limanı’nda halkın ziyaretine açık olacak. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde ise Türk Anneler Derneği, gün boyunca kermeste hizmet verecek. Saat 17:30’da Bando Takımı Gösterisi Çimenlik Kalesi’nde Çanakkaleli ile buluşacak. Akşam saatlerinde 20:30’da, İskele Meydanı’nda Genel Kurmay Başkanlığı Mehteran Gösterisi gerçekleşecek.
Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech