Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Manşet

Küçük Sanayide Seçim Kaosu

Çanakkale Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi, Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı kargaşa ve gerginliklerle tamamladı. Oylamanın açık mı kapalı mı yapılacağı konusunda uzlaşmaya varılamayan seçimde gergin anlar yaşandı. İtirazlar ve kavga ile süren seçimde, 75’e karşılık 132 oyla Sezai Kahraman yeniden başkan seçildi.

Çanakkale Küçük Sanayi Sitesi’nde 17 Mart günü, Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Toplantıda 14:30’da Sosyal Tesisler Lokantası’nda yapıldı. Yapılan seçimde, mevcut başkan Sezai Kahraman ve Hasan Çırpan başkanlık için yarıştılar. Yoğun katılımın olduğu kongrede gerginlik eksik olmadı.
Divan tarafından oylamanın açık mı kapalı mı yapılacağının sorulmasıyla sanayi esnafının sert çıkışı salonda yaşanan gerginliği arttırdı. Divan başkanına ve mevcut başkan Sezai Kahraman’a verilen tepkiler arttı. Salonda uzun süre yaşanan tartışmalar sonunda oylama açık şekilde yapıldı. Oylama sırasında da gerginlik ve itirazlar sürdü.
Seçimi 132 oyla mevcut başkan Sezai Kahraman, tüm kargaşa ve itirazlara rağmen kazandı.
Seçime; Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu, Şoförler Ve Otomobi̇lci̇ler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali̇ Demi̇r, Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir, Berberler ve Kuaförler Oda Başkanı Ayhan Engin  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da katıldı.

“BU ALANI ELDE ETMEMİZ ŞART”
Başkan Gökhan, seçimden önce yaptığı konuşmada, sanayinin taşınmasına da değinerek şu ifadelere yer verdi: “Bu alanı Küçük Sanayi alanı olarak kaçırmamalıyız. Çünkü geniş alan yok başka. Bu alan tam da size göre. Bunu sağlamak için el birliği ile çalışmalı Ankara’da kimin tanıdığı varsa devreye sokmalı. Biz de işin içindeyiz, sanayinin kazandırılması. Vali Bey de biz de bu işin içine girer. Bu alanı Küçük Sanayi alanı olarak elde etmemiz şart. Yeni yerde esnaf, alt yapısından anahtar alıncaya kadar hiçbir ödeme yapmayacak. Yasada öyle yazıyor. Bu çok uzun vadeli kredilerle sağlanıyor. Bu yasa şartında yapılmasına karar verirseniz o zaman burayı kapatacaksınız. Burada hakkınız olan şey sadece dükkan değil. Sosyal tesisler de sizin hakkınız.”

“ESNAFIN GÜVENİNİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ”
Seçimin ardından konuşan Çanakkale Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Sezai Kahraman; “Sanayi esnafının güvenini boşa çıkarmayacağız. Zorlu bir sürecimiz var. İnşallah Çanakkale’miz ve sanayi esnafı arkadaşlarımıza yeni bir sanayi kazandıracağımıza inanıyoruz.”
Yıldız Sağlam

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech