Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vatandaşa çöp eğitimi şart

Kentteki yaratıcı vatandaşlar mahallelerde

Kentteki yaratıcı vatandaşlar mahallelerde yaşanan çöp sorununa karşı kendi çözümlerini kendileri buldular. İsmetpaşa Mahallesi Mercan Sokak üzerinde bulunan “Lütfen Çöp Atmayınız” yazısı kibarlığı ile dikkat çekti.

Kentte neredeyse her mahallede yaşanan çöp sorununa karşı vatandaşlar kendi önlemlerini almaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Esenler Mahallesi’nde bir sitenin duvarında “Çöp Atma Öküs” yazısını gazetemize taşımıştık. Dünde İsmetpaşa Mahallesi Mercan Sokak üzerinde bir duvar yazısı dikkatlerden kaçmadı. Mahallelerde ve sokaklarda artık gözle görülür bir şekilde çöpler birikmeye başladı. Bu çöpler kaldırım kenarlarında bir iki çöp poşeti ile başlayıp küvet görülmesi noktasına kadar geldi. Bazı sokaklarda kaldırım üzerlerinde klozetler bulunurken, bazı caddelerde de küvet görüldü. Yatak, baza, battaniye, yorganda sokaklarda görülen eşyalar haline geldi. Sürekli göç alan ve kalabalıklaşan kentte vatandaşlarda kendi önlemlerini kendileri aldı.

Mercan Sokak üzerinde bulunan bir duvara yazılan “Lütfen Çöp Atmayınız” yazısı kibarlığı ile göz doldurdu. Duyarsız vatandaşlara karşı kibar ve nazikçe yazı yazan kentli takdir topladı. Sokaktan geçen vatandaşlarda konuya vakıf olup, çöp sorununun artık çözülmesi gerektiğine dikkat çektiler. Kentliler Temizlik İşleri Müdürlüğü personellerine verilen eğitimlerin biraz da vatandaşlara verilmesi gerektiği görüşünde fikir belirttiler.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech