Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hal yangını pazara yansıdı

CUMPA’da bu hafta tezgah

CUMPA’da bu hafta tezgah fiyatları vatandaşı memnun etmezken, esnaf da hal yangınından sonra mağdur olduğunu dile getirdi. Esnaf halde çıkan yangından sonra ürünleri Bursa’dan getirdiğini vurguladı. CUMPA’da ekonomik sorunlar yaşayan vatandaş ürünleri yarım yarım almayı tercih etti. Pazarda alıcısından satıcısına hava pekte pozitif olamadı.

Ekonominin nabzının attığı yer olan Cuma Pazarı’nda bu hafta esnafın morali bozuktu. Pazar esnafı geçtiğimiz günlerde yangın çıkan Hal’i unutmadı. Hal’de çıkan yangından sonra pazarcıların mağdur olduğu ve milletin perişan olduğunu dile getirdiler. Esnaf Çanakkale Hal’inde fiyatların yüksek olduğunu da belirtti. Yüksek fiyatlardan dolayı sebze ve meyveler Çanakkale’ye Bursa Hal’inden geldi. Esnaf kentte bir an önce hal sorununun çözülmesi gerektiğini ve ulaşılabilir ve ekonomik olması gerekliliğini de sözlerine ekledi. Çanakkale halkının Cuma günlerinde itina ile gezdiği ve piyasayı tarttığı Cuma Pazarı’nda bu hafta fiyatlar iç güveysinden hallice oldu. İşler tıkırında diyen esnaf akmasa da damlıyor dedi. Vatandaş ise havaların bu şekilde iyiye gitmesiyle birlikte fiyatlarında azalışa geçeceğini belirtti. Kentliler özellikle doya doya domates yiyebilmek için yazın gelmesini bekliyor.

CUMPA’da bu hafta genel anlamda fiyatlara bakılacak olursa ortaya çıkan tablo şu şekilde oldu;

“Salatalık 2.50 TL”

Özellikle kahvaltılıkların arasında sayıldığında unutulmazlar arasında bulunan salatalık bu hafta, geçtiğimiz haftalara göre vatandaşın yüzünü biraz olsun güldürdü. Vatandaş geçtiğimiz haftalarda 4.00 TL’den alıcı bulan salatalık için fiyat bu hafta bizi memnun etti dedi. Salatalık fiyatları havaların iyi gidişiyle birlikte daha da düşeceğe benziyor.

 

“Domates 3.00 TL”

Kentin simgesel ürünlerinden olan ve al al görüntüsü ile gönüllerde taht kuran domateste işler stabil. Domates uzun zamandır durduğu noktayı korudu. Ne aşağıya be yukarıya her hangi bir oynama görülmezken, domates kendisini 3.00 TL’de sabitledi. Domates vatandaşı tam anlamıyla memnun etmezken, kentliler domatesin ilerleyen dönemlerde daha uygun fiyatlara satılacağını belirtti.

“Kapya Biber 5.00 TL”

Yenice’nin simgesi olan ve Çanakkale’nin üretimde Türkiye ikincisi olduğu kaypa biberinde durumlar karışmadı. Kapya bu hafta CUMPA’da  5.00 TL’den alıcı buldu. Geçtiğimiz haftalardan beri unvanını koruyan kaypa biberi kendisinden hiç taviz vermeyerek fiyat politikasını koruyan ürünler arasına ismini yazdırdı. Fiyatına rağmen vatandaşın elinde bol miktarda kaypa biberi görüldü.

“Portakal 2.50 TL”

Kış mevsiminin kendisini giderek hissettirmeyi kaybettiği günlerde, baharın ilk ışıklarının içerisinde bulunduğumuz bu mevsimde portakal 2.50 TL’den alıcı buldu. Portakalın fiyatı mevsim normallerine göre düşmedi. Kış mevsiminde de 2.50 TL’den satılan portakal baharda da bir indirime uğramadı.

CUMPA’da tezgah fiyatları vatandaşı memnun etmeye yetmedi. Vatandaş yüksek enflasyondan ötürü zor günlerden geçtiğini vurgularken, pazarda daha ekonomik tablolar görmek istediklerini vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde kentin sorunlu ve tek hali olan Çanakkale Hal’inde yangın meydana geldi. Poyrazında etkisiyle yangın kısa sürede birçok dükkanı kül etti. Esnaf oldukça mağdur oldu. Bu mağduriyeti Cuma Pazarı’nda esnaflık yapan Zahit Elibol gazetemize özetledi.

“Ürünler Bursa Hal’den Geliyor”

Pazar Esnafı Zahit Elibol, “Ben satacağım ürünleri Bursa’dan getiriyorum. Sebzeleri ve meyveleri Bursa’dan alıp geliyorum. Geçtiğimiz günlerde çıkan yangında millet bitti. Çanakkale Hal’i pahalı olduğu için zaten biz malı Bursa’dan alıyorduk. Çanakkale’de düzenli çalışan ve ekonomik fiyatların olduğu bir hal olması gereklidir. Tarım şehir Çanakkale’de düzenli çalışan bir halin olmaması kent için eksikliktir. Çıkan yangında esnafın kaybı büyük oldu. Millet yangın sonrasında perişan hale geldi” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech