Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

8. Kardeşimiz Oldu

Çanakkale Belediyesi ile Eskişehir Tepebaşı Belediyesi arasında kardeş kent protokol imza töreni gerçekleşti. Çanakkale Belediyesi 8. Kardeş Kenti ile protokol imzaladı. Tepebaşı, Osnabrück, Pomezia, Pardubice, Canberra, Kerch, Giresun ve Sur’un ardından 8. Kardeşimiz oldu. İki belediye başkanı da kardeşlik önemlidir vurgusu yaptılar. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Eskişehir’le kardeşlik çok daha önemli oldu.” dedi.

Çanakkale Belediyesi ile Eskişehir Tepebaşı Belediyesi arasında dün saat 16.00’da Belediye Meclis Salonu’nda kardeş kent protokolü imzalandı. Protokole Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis üyeleri de katıldı. Protokolde aynı zamanda CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’te yer aldı.

“ESKİŞEHİR’LE KARDEŞLİK ÇOK DAHA ÖNEMLİ OLDU”

Kardeş Kent protokol töreninde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Tepebaşı Belediyesi Çanakkale’yi önemseyen bir belediyedir. Zafer Haftası içerisinde bu törenin olması bizim için ayrı bir anlam taşıyor. Bu ziyaret bizleri çok memnun etti. Bu kardeşliğin ve dostluğun bütün Türkiye’ye yayılmasını diliyoruz. Maalesef ülkemiz ayrıştırılıyor. Bu kardeşlik ilişkileri bizlere pozitif yansımalıdır. İnsanlar bu dostane ilişkilerin ne kadar önemli olduğunu görmelidirler. Ben Sayın Ahmet Başkanıma protokolü imzalamak için Çanakkale’ye teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum. Eskişehir Türkiye’nin en güzel illerinin başında geliyor. Oradaki tüm başkanlarımız son derece başarılı bir biçimde kentlerini yönettiler ve örnek kent oldular. Eskişehir’le kardeşlik çok daha anlamlı oldu” açıklamalarında bulundu.

“ÇANAKKALE OLAĞAN ÜSTÜ, MİLLİ BİR TOPRAKTIR”

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Bugün yine Çanakkale’deyiz. Çanakkale’ye gelmek bana ayrı bir mutluluk veriyor. Burada bir savaş değil bir destan yazıldı. İnsanların yakın tarihini çok iyi öğrenmeleri gerekiyor. Bizim iki önemli destanımız vardır. Birincisi Çanakkale Destanı, ikincisi Kurtuluş Savaşı Destanı’dır. Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını, başkaları çizer. Çanakkale olağan üstü, milli bir toprak. Nereye bakarsanız şehit var. Halen daha şehitlerin kokusu alınabiliyor. Eskişehir’e burayı gezip gelen insanlarımız bir başka geliyorlar. Yaşlılar biz umreye neden başka yerlere gidiyoruz diyorlar. Tepebaşılı olarak Eskişehir’de Çanakkale’yi görmeyen kalmayacak. Yarın da bin 500 kişi Çanakkale’ye gelecek. Bugün bu güzel topraklarda, bu güzel etkinliğin sözleşmesini imzalayacağız. Daha iyi erkinlikler ortaya çıkacak diye düşünüyoruz. Siyasal görüşleri örtüşen, halkların nasıl yaşadıkları kardeş şehir için önemlidir. Bizim ilk kardeş şehrimiz Küba’dan oldu. Şimdi Filistin’den bir şehirle görüşüyoruz. Oradan da kardeş bir şehir Eskişehir’e yakışır. Şehirlerin kardeş şehir olmaları önemlidir. Bunu daha yaygın hale getirebilirsek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin daha başarılı olacağını düşünüyorum. Ne kadar çok belediyemiz olursa, o kadar çok iktidar olma şansımız artar” sözlerinde bulundu.

“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN İZİNDE YÜRÜYORUZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, “Hem Belediye Başkanlarımıza hem de iki Belediyenin meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Kardeş şehir olmak önemlidir. Bu hafta hem Çanakkale için hem de ülkemiz için önemlidir. Çanakkale ruhuna yakışır bir biçimde 18 Mart’ı kutlayacağız. Türkiye Cumhuriyetin temelinde Çanakkale vardır. Biz bu direnişle hareket ediyoruz. Bu memleketin her köşesinde yurttaşımız birlikte bağımsızlık mücadelesi verdiler. Bizde Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyoruz. Kardeş kent protokolünde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech