Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Amaç; kısırlaştırmak mı, öldürmek mi?

Eceabat’taki sokak hayvanlarını kısırlaştırmak

Eceabat’taki sokak hayvanlarını kısırlaştırmak için belediye tarafından getirilen mobil kısırlaştırma ünitesi, hayvan severleri ayaklandırdı.

Kendi imkanlarıyla veya aldıkları desteklerle belli dönemlerde sokak hayvanlarını kısırlaştırmaya çalışan Eceabatlı hayvan severler, ilçeye dün gelen ve ruhsatsız olduğu iddia edilen Denge Veterinerlik Hizmetleri’nin kısırlaştırmasına şiddetle karşı çıktı. Hizmet’in, daha önce kısırlaştırma yaptıkları yerde, sokak hayvanlarının ameliyatın ardından ölümlerine neden olduğunu ileri süren Eceabatlı hayvan severler, gözleri gibi baktıkları sokak hayvanları için ayaklandı.

İzinsiz faaliyet göstermesi sebebiyle daha önce Muğla’da faaliyetten men edilen ve para cezası alan Denge Veterinerlik Hizmetleri’nin ilçeye de Eceabat Belediyesi’nin talebiyle geldiği öğrenildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ruhsatı olmadığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden zamanında aldıkları ruhsat ile kısırlaştırma çalışmalarını yürüttüğü ileri sürülen Denge Veterinerlik Hizmeti için izinsiz ameliyat yapması sebebiyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından da suç duyurusunda bulunulacağı öğrenildi. İl veya İlçe Tarım Müdürlüğü’nün izni olmadan ameliyatlara başlayan veterinerlik hizmeti için dün müdürlük tarafından tutanak tutuldu. İddialar ise ciddiyetini korurken, hayvan severler ameliyat edilen sokak hayvanlarının başından ayrılamıyor.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech