Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kırışıklarınızın artmasına sebep olan 6 besin

Bir sabah aynaya bakıyorsunuz

Bir sabah aynaya bakıyorsunuz kırışıklıklarınız çoğalmaya başlamış olduğunu fark ediyorsunuz! Cilt kırışıklıklarınızı neyin tetiklediğini biliyor musunuz?

1- Şeker

Şeker, kollajene zarar veren AGE’lerin oluşumunu arttırır. Kollajen lifleri, cildin yapısını korumaya yardımcı olması için birbirine bağlı kalmalıdır. Şeker, kollajen lifleri arasındaki bağlantıya zarar verir, bu kollajen lifleri güneşten gelen UV ışığına maruz kalınca daha da kötü etkilenir ve daha fazla kollajen parçalanır. Sonuç olarak da ciltte daha fazla buruşukluk oluşur.

2- Karbonhidrat

Sindirildikten sonra karbonhidratlar saf şekere bölünürler ve bu şeker bilindiği gibi AGE oluşumuna neden olur. Fakat bütün karbonhidratlar böyle değildir. Meyve ve sebzeler de birer karbonhidrattır ve çoğu, aslında kırışıklıkları önleyebilecek şaşırtıcı besleyici özelliklere sahiptir..

3- Margarin

Margarin, tereyağlarına kıyasla daha az doymuş yağ içeren besinler olarak öne sürüldü. Fakat yıllar geçtikçe margarinin vücuda verdiği zararlar daha net anlaşılmaya başlandı. Margarin, içeriğindeki yağ bileşikleri sebebiyle hastalık ve iltihap riskini arttırır. Sadece bununla da kalmayıp cildimize de ciddi zararlar verir; kuru ve mat bir görünüme ve kırışıklıklara sebep olur. Margarin tüketmektense az miktarda gerçek tereyağı tüketmek çok daha iyi bir seçim olacaktır.

4- Süt Ürünleri

Süt ve süt ürünlerinin sağlığımız için çok yararlı olduğu yadsınamaz bir gerçek. İçeriğindeki kalsiyum kemiklerimiz açısından oldukça önemli fakat yine içeriğinde bulunan laktoz AGE oluşumuna sebep olur ve cildi erken yaşlandırır.

5- Kırmızı Et

Et tüketimi vücuda giren protein miktarı için çok önemlidir. Fakat çok pişmiş ve işlenmiş etler vücuttaki sağlıklı hücrelere zarar verir ve yaşlanmayı hızlandırır. Et tüketiminizde işlenmiş etlerden kaçınmaya ve mümkün olduğunca az pişmiş et yemeye dikkat edersiniz cildinizi kırışıklıklardan bir nebze daha koruyabilirsiniz.

6- Alkol

Alkol tükettiğiniz bir gecenin sabahında tabi ki kötü görünürsünüz. Fakat bunu düzenli ve yoğun bir şekilde yaparsanız vücudunuza geri dönülemez zararlar verirsiniz. Alkol vücut için bir tür zehirdir ve hücrelerinize zarar verir. Bunun yanı sıra dehidrasyona sebep olur ve vücudunuzdaki diğer hücreler gibi cilt hücreleriniz de kurumasına sebep olur. Bütün bu sebeplerden ötürü de alkol yaşlandırmayı hızlandırıcı bir etkiye sahiptir.

Derleme: Dilek Akşen

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech