Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇTSO’dan çelik kaynakçı sınavı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), il genelinde düzenlediği Mesleki Yeterlilik sınavlarına Çelik Kaynakçı sınavları ile devam etti.

ÇTSO’nun haberine göre; Toplam 12 adayın katıldığı sınavlarda adaylar, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından hazırlanan Çelik Kaynakçı Ulusal Yeterlilik Standartlarına göre  teorik ve pratik uygulamalara tabi tutuldu.

Teorik sınavlarda, Kaynak İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği hususunda ölçme değerlendirmeye tabi tutulan adaylar daha sonra uygulama sınavlarında; Elektrotla Ark Kaynağı, Tel Elektrotla Metal-Ark Asal Gaz Kaynağı (MIG Kaynağı), Tel Elektrotla Metal-Ark Aktif Gaz Gaz Kaynağı (MAG Kaynağı), Tungten Asal Gaz Arak Kaynağı (TIG), Oksi-Asetilen Kaynağı, Metal Ark-Asal Gaz Kaynağı (MIG) Alüminyum, Tungsten Asal Gaz Ark Kaynağı (TIG) –Alüminyum kaynaklarından tercih ettiği birimlerde sınavlara tabii tutuldu.

 81 MESLEK İÇİN DENETİMLERE BAŞLANACAK

Konuyla ilgili bilgi veren Genel Sekreter H. Sema Sandal, yakın bir dönemde Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından zorunluluk kapsamında alınan 81 meslek için İş Müfettişleri tarafından Çanakkale ilinde denetimlere başlanacağını belirterek, firmaların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için personellerinin Mesleki Yeterlilik belge durumlarını kontrol etmelerini ve belgelendirme hakkında Oda’dan bilgi alınabileceğini ifade etti.

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech