Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Gereceğiz gerekirse!”

Çanakkale AK Parti 5.

Çanakkale AK Parti 5. Olağan Gençlik İl Kongresi’nde konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Belediyesini eleştirmesinden dolayı partisindeki bazı isimlerin “Bülent Bey germe Çanakkale’yi…” dediğini kaydederek, “Gereceğiz kardeşim gerekirse… Yarı AK Partili, yarı CHP’li. İş ortağı onla iş yapıyor, kendisi bunla iş yapıyor. Film çevirenlerin bize sus demesine, germe demesine alet olmayacağız.” diye karşılık verdi.

Dün öğle saatlerinde ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Çanakkale AK Parti 5. Olağan Gençlik İl Kongresinde Burak Balik, yeni il gençlik kolları başkanı seçildi. Kongrede konuşma yapan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’in ardından konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 5 Milyon gencin bu seçimde oy kullanacağının altını çizerek, “Gençlerin Ruhunu yakalamayan, gençlerle yol yürümeyen hiçbir hareketin başarılı olma şansı yok. Bu 5 Milyon genci görmeyen, buna göre tavır almayan Belediye Başkanı, buna göre tavır almayan Cumhurbaşkanı, başarılı olabilir mi? Altını çiziyorum. 2019’da, gençlere yüzünü dönen kazanır, sırtını dönen kaybeder. Camideki genç de, barlar sokağındaki genç de, sanayideki genç de, üniversitedeki genç de bizim gencimiz.” dedi.

Kongreye, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Serhan Özdarıcı’nın yanı sıra AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Julide İskenderoğlu, Çanakkale teşkilatından çok sayıda isim de katılarak gençler destek oldu.

TURAN, “ÇANAKKALE’Yİ GERİYORSUN. ‘BUNU YAPMA’ DİYORLAR”

Afrin’de yapılan mücadeleden de söz eden Vekil Turan, “Çanakkale Ruhu bugün Afrin’de yaşıyor.” dedi. Turan, Afrin konusunda Çanakkale Belediyesi’nden herhangi bir destek görmediklerini de ifade ederek, “Şimdi ben zaman zaman Çanakkale Belediyesi’nin tavırlarının Çanakkale’ye yakışmadığını ifade ediyorum. CHP’liler bundan şikayetçi değil. Uçakta karşılaşıyoruz bazen ‘az bile yaptın, yanlış yapıyor bizimki’ diyorlar. İçimizdeki 5 tane, nokta nokta nokta arkadaşımız, ‘vay efendim, Çanakkale kavgayı sevmez. Çanakkale’yi geriyorsun. Bunu yapma’ diyorlar. Arkadaş, bu adam bizim kadın meclis başkanvekilimizle kavga ediyor, kendi teşkilatlarıyla kavga ediyor. Kepez ile kavga ediyor, kongrede kavga ediyor. Herkesle kavgalı ama biz cevap verince Bülent Bey germe Çanakkale’yi… Bizimkilerin ağzına bir parmak bal sürmüşler, bir ifade kullanmışlar. Ayhan Bey de bugün ifade etti -Çanakkaleli olmak ya da olmamak- Bir kere de germek-germemek. Gereceğiz kardeşim gerekirse… Öyle şey olur mu ya? Niye bunu söylüyorum? Biz CHP’li de olsa hangi belediyenin talebini yerine getirmedik. Her belediyenin kredisine yardımcı olmadık mı? Hiçbirini ayırmadan -bu adam dahil- yaptık. Yarı AK Partili, yarı CHP’li iş ortağı onla iş yapıyor. Kendisi bunla iş yapıyor. Film çevirenlerin bize sus demesine, germe demesine alet olmayacağız.” diye konuştu.

Öte yandan Turan’ın konuşması esnasında bir partili grup gencin, Said-i Nursi’nin bir sözüne atfen “ÇAY KOY KEÇELİ, BAŞLIYORUZ ARTIK” yazılı pankart açması dikkat çekti.

GİDER, “KİMİ KETÇABA, KİMİ ASANSÖRE TAKIYOR”

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ise Çanakkaleli olmadığı için eleştirilen İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Balik’e destek çıkarak, “Nüfus kayıtlarınla falan uğraşma. Sen Çanakkale AK Parti Gençlik Kolu İl Başkanısın. Bunun haricindeki hiçbir muhabbete gerek yok. Bundan sonra sizlerden beklediğimiz bellidir. Taşıyabildiğiniz kadar Çanakkale’ye imkan taşıyacaksınız. Çünkü bunu taşıyamayanlar Çanakkaleli değildir.” dedi.

Vekil Gider, konuşmasının büyük bölümünü Afrin operasyonuna ayırırken, yerli ve milli olan iha, siha, tank, tüfek ve mermilere güvenerek Afrin’e girildiğini, bunları üretenlerin de bu ülkenin gençleri olduğunu ifade etti. Konuşmasının devamında son zamanlarda tepki çeken açıklamalar yapan ilahiyatçılara da değinen Gider, “Müslümanlığı nasıl anlatırım demesi lazım. Ancak bir furya başladı. Kimi salçaya- ketçaba taktı. Kimi asansöre taktı. Kimi de geldi camilere taktı. Bunun adı akademik özgürlük  falan değildir.” dedi.

Açık oylama yöntemiyle yapılan seçimde Burak Balık ve ekibi, yeni İl Gençlik Kolları yönetimi olarak seçildi.

Eylem Gözeldere

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech