Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zafer Haftası’nın programı belli oldu

18 Mart Şehitleri Anma

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü Yıl Dönümü Programı belli oldu. Anma etkinlikleri 12 Mart Pazartesi günü başlayacak.

Çanakkale Valiliği,  18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü Yıl Dönümü Programı belli oldu. Anma etkinlikleri programını açıkladı.  103 yıl önce tüm dünyaya  meydan okuyarak bir ulusu kurtaran kahraman Türk askerinin zaferi hafta boyunca anılacak.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103’üncü yıl dönümü etkinlikleri, 12 Mart Pazartesi günü Çimenlik kalesinde gerçekleştirilecek açılış töreni ile başlayacak. Buradaki resmi törende, açılış konuşmalarının ardından halk yürüyüşü ve koşusu yapılacak. Gelibolu Yarımadasındaki Şehitliklerden alınacak Kutsal Toprak, Deniz Suyu ve Türk Bayrağı, Ankara’ya götürülmek üzere atletlere teslim edilecek. Kordon boyunda Türk Hava Kurumunun gösteri uçuşları ve Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde fotoğraf sergileri olacak. Hafta boyunca,kentin belli noktalarında sergi, gösteriler ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

18 Mart günü ise resmi program, sabah saat 09.00’da, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayacak. Ardından 21 pare top atışı gerçekleştirilecek. Cumhuriyet meydanındaki törenin ardından 18 Mart Stadyumunda bir tören düzenlenecek. Altın madalyanın takdimi, protokol konuşmaları ve şiirlerin okunmasının ardından Genel Kurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü bir gösteri yapacak. Buradaki törenler, Resmi Geçit Töreni ile sona erecek.

18 Mart törenleri, daha sonra Şehitler Abidesinde devam edecek. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından sembolik Şehitlikte ve eş zamanlı olarak gerçek şehitliklerde Kuran-ı Kerim okunacak. Denizde gemi geçişi ve sonrasında törenler, Şehitlik defterinin imzalanması, Şehitliklere karanfil bırakılması ile sona erecek. Akşam ise kent merkezinde fener alayı düzenlenecek.

Dilek Akşen

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech