Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Mera vasfındaki çoğu yerde ot yok”

Çanakkale Defterdar V. Alpay

Çanakkale Defterdar V. Alpay Ekici ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü Başkontrolorü Özgür Çelik, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı T.Selçuk Semizoğlu, konuşmasında; “Mera vasfında olan çoğu yerde ot yok, yerleşim yok denecek kadar az. Böyle yerlerin ekonomiye kazandırılması gerekir.”

Yönetim Kurulu Başkanı T.Selçuk Semizoğlu, Başkan Yardımcısı İbrahim Gün, Yönetim Kurulu Üyeleri Ayhan Çetin, Emin Aydoğan, Emin Bacak, Fikri Kutlu, Murat Aydoğdu ve Genel Sekreter Sema Sandal’ın bulunduğu görüşmede kamu arazilerinin değerlendirilmesi ve ekonomiye kazandırılması konuları ele alındı.

Başkontrolör Özgür Çelik, 27 ilde bu çalışma ziyaretlerini gerçekleştireceklerini belirterek Çanakkale’nin gelişme yönleri, baskın ekonomik fonksiyonları ile ilgili Oda’dan bir çalışma yapılmasını talep etti.

Yönetim Kurulu Başkanı T.Selçuk Semizoğlu, böyle bir çalışmayı gerekirse profesyonel olarak yaptırabileceklerini, atıl kamu arazilerinin ekonomiye kazandırılması yönünde özellikle Çanakkale Ticaret Sitesi için dört yıldır çalıştıklarını ancak bir sonuca varamadıklarını belirterek; “Mera vasfında olan çoğu yerde ot yok, yerleşim yok denecek kadar az. Böyle yerlerin ekonomiye kazandırılması gerekir. Biz şehir merkezinde kamu arazilerine inşaatlar yapılsın demiyoruz. Oralarının halka yeşil alan olarak açılmasından yanayız. Ancak gelişime açık yerlerde özellikle vasfını yitirmiş arazilerin değerlendirilmesi gerekir. Bu konuda bize bir envanter sunulursa, mevzuat değişikliği öngörülerimiz ile birlikte profesyonel olarak da bir çalışma yapabiliriz.” dedi.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech