Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karadağ; “Allah Sizi Islah Etsin”

Ak Parti Çanakkale İl

Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ Ayvacık Kadın Kolları İl Kongresi’ne katılmak için Çanakkale’ye gelen 15 Temmuzun kadın kahramanlarından Şerife Boz’u İl Başkanlığı’nda ağırladı. Karadağ, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Abdullah Akın konusunda açıklamalar yaptı.

Çanakkale’ye gelen 15 Temmuzun kadın kahramanlarından Şerife Boz’u İl Başkanlığı’nda ağırlayan Ak Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, toplantıda son günlerde Çanakkale ve ülke kamuoyunu meşgul eden İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Abdullah Akın konusu ile ilgili de açıklamalarda bulundu.
15 Temmuzda kamyonun şoför mahalline geçerek kamyonun kasasında vatandaşları Taksim Meydanı’na taşıyan Şerife Boz bugün vatandaşlar ile Ak Parti İl Binası’nda bir araya geldi. İl Başkanı Yeşim Karadağ, “15 Temmuzun demokrasi kahramanlarından Sevgili Şerife hanımı il başkanlığımızda ağırlamaktan onur ve gurur duyuyoruz. O hain gecede, bundan 103 yıl önce Çanakkale’de bizimle savaşan düşmanlar, Bu kez yanlarına alçak FETÖ Terör örgütünü de alıp ülkemizde bir darbe girişimi yapmaya çalıştılar.Ama bu aziz millet 103 yıl önce Çanakkale ‘de gösterdiği kararlılığı 103 yıl sonra ülkemizin her köşesinde gösterdi. Darbeci aşağılıklara Osmanlı tokadını indirdi.İşte Şerife ablamızda 15 Temmuzun kadın kahramanlarımızda, kendisi geçti kamyonun başına, kasasında onlarca vatandaşımızı Taksim’e meydana çıkarttı. İşte nene hatunluk bu değil midir? Şerife ablanın kurtuluş savaşında cepheye mermi taşıyan nene hatundan ne farkı vardır? 15 Temmuz ülkemizin 2. Çanakkale destanı değil midir? Ben hepinizin huzurunda Şerife ablamıza şükranlarımı sunmak istiyorum, Allah siz ve sizin gibi demokrasi kahramanlarımızdan razı olsun diyorum, iyi ki varsınız diyorum. 15 Temmuzda biz varoluş mücadelesini verirken sözüm ona dün Cumhuriyet meydanında Cumhuriyeti ve Atatürk’ü savunduğunu iddia edenler ne yapıyordu? Belediye Başkanları’nın evine geçmiş 15 Temmuz hain darbe girişimini adeta maç seyreder gibi elinde bir bardak çay ile izliyordu.Yazıklar olsun , Allah sizi ıslah etsin diyorum.”

“CHP İl Başkanı Akıl Tutulması Yaşıyor”

Karadağ, ÇOMÜ  İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Abdullah Akın’ın son günlerde konuşulan ifadelerine ilişkin şu cümleleri kullandı: “Aslında biz yaşanan hadiseye tepkimizi 26 Şubat tarihinde 23.51’de sosyal medyadan verdik. O açıklamada da belirttiğimiz gibi şahsın açıklamalarının ne üniversiteyi ne de ilahiyat fakültesini ne de kadim kentimiz Çanakkale’yi  bağlamadığını ifade ettik. Açıklamaların bizler içinde infial yarattığını , söz konusu açıklamaları partimiz ile bağdaştıran CHP İl Başkanı’nın akıl tutulması yaşadığını açıklamamızda belirttik.Ama sanıyorum gözleri olan ama görmeyen, kulakları olan ama duymayan bazı çevreler bu açıklamamızı yok saymışlar.Ben sizler aracılığı ile tekrar ifade etmek istiyorum; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde görev yapan öğretim üyesinin açıklamaları ne üniversiteyi ne İlahiyat Fakültesi’ni ne de kadim şehrimizi bağlamaktadır.İlgili sözler tüm kamuoyunda olduğu gibi bizler de infial yaratmıştır. Zaten konu ile ilgili olarak hem üniversite hem de Cumhuriyet Başsavcılığı gerekli incelemeyi başlatmıştır. Biz bu konuda yargılayan tarafta olamayız ve olamayacağız bizler ne hakimiz ne savcıyız. Burada sarf edilen sözler, kamu vicdanı açısından kutsalımız camilerin bu şekilde dile getirilmesi herkesi üzdüğü gibi elbette bizleri de üzmüştür.Ama söz artık hukuktadır. Gereğinin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Üniversitemiz şehrimiz için en önemli dinamiklerden olup bu olay üzerinden üniversitemize bir karalama kampanyası başlatmak kimsenin haddine değildir. Özellikle bu olaydan siyasi rant devşirmek isteyenleri bilhassa uyarıyorum. Bu konu üzerinden siyaset yapmak tam manasıyla alçaklıktır!Temennimiz soruşturma ve hukuki sürecin bir an önce tamamlanarak suç unsuru bulunması halinde gerekli cezanın verilmesidir.”

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech