Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özdağ, “Kimseye oy çaldırmayacağız!”

Pazar Günü yoğun katılım

Pazar Günü yoğun katılım ile yapılan Çanakkale İYİ Parti teşkilatının ilk kongresinde ilk Divan Başkanı da Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ oldu. 16 Nisan’da “Hayır” oylarının devlet rakamlarına göre 51.7 olduğunu ileri süren Özdağ, bundan sonra hiçbir oyu çaldırtmayacaklarını, çalmaya kalkana da hesap soracaklarını belirtti.

Parti kurulalı 3 ay olmasına rağmen hemen hiçbir ilde salonlara sığamadıklarını vurgulayarak sözlerine başlayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Ümit Özdağ, anketlerde yüzde 20’nin üstünde olduklarını ve her yerde tartışılan İyi Parti’nin siyasette değişim için tek umut olduğunu ifade etti.

“NASIL OLUYOR DA SEÇMENİN BEŞTE BİRİ İYİ PARTİ DİYOR”

İyi Parti’nin siyasette değişim için tek umut olduğunu ifade eden Özdağ, “Doğrusu biz vatandaşa henüz Türkiye’yi devraldığımız zaman nasıl bir sanayi politikasıyla yöneteceğimiz konusunda yeterli bilgi verebilmiş değiliz. Köylümüz de tarım ve hayvancılık politikamızı bilmiyor. Anneler ve babalar çocuklarını nasıl bir eğitim politikasıyla geleceğe hazırlayacağımız konusunda hiçbir fikir sahibi değiller. Buna rağmen nasıl oluyor da seçmenin beşte biri ‘önümüzdeki seçimde iyi partiye oy vereceğim’ diyor. İşte bu önemli bir soru arkadaşlar. İşte bu sorunun güzel bir cevabı var. Cevabı, aslında sayın genel başkan başta olmak üzere iyi partiyi kuran kadroların parti kurulmadan önce vermiş oldukları mücadelede gizli… Bütün Türkiye, aynı zamanda bu mücadeleyi verenlerin yılmadığını da gördü.”

“DEVLET RAKAMLARINA GÖRE YÜZDE 51.7 ‘HAYIR’ ÇIKTI”

Konuşmasının devamında bu mücadelede, iktidar tarafından Balgat’a (MHP Genel Merkezi’nin olduğu Ankara ilçesi) destek olunmasının referandumda tek adam rejiminin önünü açtığını vurgulayan Özdağ, referandum sürecindeki çalışmalarını ve ne tür engellemelerle karşılaştıklarını da hatırlattı. Özdağ, Çanakkale’de yaşanan elektrik kesintisi – milli irade krizini de hatırlatarak Türk Milliyetçileri Hayır Diyor platformunun “Hayır” çalışmalarından bahsetti. Tüm bu çalışmaların ardından söz ettiği partilerin de desteğiyle 16 Nisan’da “Hayır” çıkarttıklarını ve devlet rakamlarına göre de halkın %51.7’sinin “Hayır” dediğini kaydeden Özdağ, “Sandıkları sağlam tuttuk. Aynen Haziran’da olduğu gibi ama bir şeyi unuttuk. Sandığı çalamayınca, YSK’yı çaldılar.” dedi.

“KİMSEYE OY ÇALDIRMAYACAĞIZ”

Seçim yasasındaki değişiklik hakkında da konuşan Özdağ, “Öyle bir değişiklik yapmaya çalışıyorlar ki… Tek bir maddeye indirgenebilir. ‘Seçimlerde yapılan her türlü hile, AKP lehine yapılabilir’ diye… Bilin ki, artık İYİ Parti var. Ve biz adamın canına okuruz. Hiç kimseye hile yaptırtmayız. Türk halkının sandığa attığı oyun, sandıktan o şekilde çıkmasını sağlayacağız. Buna yemin ediyoruz. Her oyun hakkını savunmak için demokratik, kararlı ve sert müdahaleyi yapmaya kararlıyız. Kimseye oy çaldırmayacağız. Çalmaya kalkan da bunun hesabını verecek.” diyerek programlarının hangi zemin üzerine kurulu olduğunu ve halka neleri vaat edeceklerini belirterek devam etti.

“DIŞ POLİTİKA SESSİZ VE ETKİLİ YAPILIR”

“Türkiye sanayisizleşiyor ve işsizleşiyor. Üretim Yok. Türkiye’nin tekrar üretim yapmasını istiyorum.” diyen Özdağ, dış politika eleştirilerinde de bulundu ve Katar’dan başka dostumuzun kalmadığını belirtti; “Dış politika, bağırıp çağırılarak yapılmaz. Dış Politika, sessiz ve etkili yapılır. Türk Dış Politikası İYİ Parti döneminde TÜRK Dış Politikası olacak. ”

Özdağ, konuşmasının devamında seçim politikalarını da anlatırken iktidara geldiklerinde neler yapacaklarından da söz etti. Zeytin Dalı Harekatına yönelik destek ve eleştirilerde bulunan Özdağ, “Afrin operasyonunda bile ayrıştırıcı zihniyet hakim.” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki sözlerini hatırlattı. Operasyon ile ilgili konuşmanın ardından bir yandan terörle mücadele edilirken diğer yandan da İncirlik Üssü’nün hala neden kapatılmadığını sorguladı.

Eylem Gözeldere

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech