Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale yobazlığa karşı tek vücut

Geçtiğimiz günlerde ÇOMÜ İlahiyat

Geçtiğimiz günlerde ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Abdullah Akın’ın asılsız tarihi söylemleri kenti karıştırdı. Çanakkale’de camiiler genelev olarak kullanılmıştır cümlesine Çanakkale halkı tepki gösterdi. Cumartesi günü yüzlerce insan, Cumhuriyet Meydanı’nda “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” vurgusu yaptı.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Abdullah Akın geçtiğimiz günlerde biz dizi söylemin altına imza attı. Akın önce Çanakkale’de camiiler genelev olarak kullanılmıştır dedi, sonrasında Çanakkale savaşında yaralı askerlerimizin diri diri gömüldüğünü belirtti. Akın’ın bu söylemlerine karşı kentte günlerdir sinirler gergindi. Çanakkale halkı Cumartesi günü saat 16.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda tek vücut oldu. Yüzlerce insan Meydan’da omuz omuza duruş sergilediler. Çanakkale’de yobazlara geçit yok vurgusu yaptılar. Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe kentte bulunan siyasiler, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“ATATÜRK’E, CUMHURİYET’E, DİNİMİZE DİL UZATILIYOR”

Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Şube Başkanı Necmi Akyalçın, “Merhabalar Çanakkale’nin Cumhuriyet değerlerine yürekten bağlı aydınlık yüzlü dostlarımız. Son yıllarda çok ilginç ve bir o kadar da ilginç olaylara tanıklık ediyoruz. Küresel aktörler son dönemde adeta gözümüzün içine sokarcasına Türkiye hedefte siz varsınız diyorlar. Birisi çıkıyor Kurtuluş Savaşı’nda Yunan galip gelseydi daha iyi olurdu diyor. Bir diğeri çıkıyor büyük Atatürk’ün en yakınındaki evladı olan çocukla yattığını söylüyor. Bir başkası ‘7-8 yaşındaki kız çocukları ile evlenilebilir’ diyor. Bir diğeri ‘okullarda kız çocukları ile erkek çocukları aynı merdivenleri kullanıyorlar, yerimde rahat oturamıyorum’ diyor. En sonuncusu da ‘dinimize göre erkek çocukla annesi evlenebilir’ diyor. Bunların hangisi Anadolu insanının gelenek, görenek ve ahlak değerleri ile örtüşüyor.

“ERKEK ÇOCUKLARA TECAVÜZ EDİLİRKEN GIKI ÇIKMAYOR”

ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi’nde görevli bir öğretim üyesi çıktı bizler için çok kutsal olan camilerimizin 1924 yılında genelev olarak kullanıldığını, savaştaki askerlerimizin diri diri gömüldüğünü söyledi. Harf devrimi ile bir gecede çaresiz bırakıldığımızı belirtti. Yetmedi Cumhuriyet’i aşağılayarak Lozan’ı aşağılamaya yeltendi. Yurtlarda erkek çocuklarına tecavüz edilirken gıkı çıkmayan bu k…, toplumu kışkırtmaya çalışıyor. Hadi oradan be! Sen de senin babalarının da bu işler boyunu aşar.” açıklamalarında bulundu.

“ÜNİVERSİTEMİZİN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise konu ile ilgili olarak, “Böyle bir konu ile burada toplanmış olmayı ve size hitap etmeyi istemezdim. Maalesef son yıllarda sürekli bu noktadaki zafiyetler, dinimizin yanlış anlatılması ve bu bağlamda insanların kafasının karıştırılması sonucunda başımıza çok büyük bir bela geldi. Bunu savuşturmamız lazım. Çanakkale halkı adına şunu söylemek istiyorum. Ben sadece halkın taleplerini aktarıyorum. Üç konu var. Bir, bu ahlaksız adam Çanakkale’deki şehitlere hakaret etmiştir. İki, şehitlerin kutsiyetine hakaret etmiştir. Üç, dinimize hakaret etmiştir. Çanakkale halkı bu kadar ahlaksız mıdır ahlaksız adam. O adam o isme layık değil. Önce adını değiştirecek. Abdullah isminde Allah geçer. Bu bilgileri nereden öğrendin? Bu bilgileri fesliden mi öğrendin? Bu noktada biz Üniversitemizin arkasındayız. Üniversitenin adına layık olmaya n bir adam bu. Bizim en büyük kutsalımız olan Çanakkale savaşlarının adını bizim üniversitemiz taşıyor.

“BUNLAR FETÖ’NÜN UZANTISI”

İlahiyat kim, sen kim? Din eğitimi kim, sen kimsin? Çanakkale halkının talebi şudur. Hızlı bir şekilde açılan soruşturma sonuçlandırılmalıdır. Bu oluncaya kadar bu kimliksiz kişi açığa alınmalıdır. Yasal işlemler yapılırken unvanları elinden alınmalıdır. Bu zat Çanakkale’den defolmalıdır. Bunlar FETÖ’nün kalıntılarıdır. Bunlar FETÖ ile akademisyen oldular. FETÖ’yü temizlemiyorsunuz, FETÖ olduğu gibi duruyor. Adam Atatürk’e, İslam’a, Cumhuriyet’imize küfür ediyor, halen görevinin başında. Bu iş böyle olmaz” dedi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech