Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mart ayı gümüş ayı

Sofraların vaz eçilmezi balık

Sofraların vaz eçilmezi balık son haftalarda stabil bir gidişat izleyerek vatandaşın yüzünü güldürmeye devam ediyor. Vatandaşın yüzünün gülmesi fiyatlardan değil çeşidin bulunabilir olmasından oldu. Balıkçılar bu hafta ‘Mart ayında Gümüş yenir.’ dediler.

Omega deposu ve sağlık yönünden sıklıkla tüketilmesi gereken balık uzun zamandır vatandaşın ulaşamadığı bir noktada bulunuyordu. Havaların dengesiz olarak değişmesinden dolayı balıkçılar aradıkları balığa ulaşamadılar. Geçtiğimiz senelerde 5 TL’den satılan hamsi artık 20-15 TL’den tezgahta alıcı buluyor.  Balıkçılar bu hafta CUMPA’da tezgahta bulunan gümüş balığını ön plana çıkardılar. Balık esnafı Mart ayı geldi mi gümüş yenir sloganında bulundular. Balık hu hafta Cuma pazarında bir nebzede olsa vatandaşın yüzünü güldürdü. Alıcısı çok olmayan balık çeşitliliği bu hafta sevindirdi. Fiyatlar her zamanki gibi vatandaşı tatmin etmedi.

Bu hafta Cuma pazarında tezgahta fiyatlar şu şekilde oldu, “Sardalya 7 TL, Karides 15 TL, İstavrit 15 TL, Çupra 30 TL, Gümüş 10 TL, Levrek 30 TL, oldu. Pazarın en çok satılan balık türleri yine sardalya ve hamsi oldu.

Balık esnafı bu seneden pek verim alınamadığını, düzensin hava durumlarından dolayı düzenli avlanamadıklarını dile getirdiler. Bazı balıklarda esnaf fiyatların iyi olduğunu düşünse de, vatandaş esnafla aynı noktada buluşamadı.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech