Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkaleliler eski kimliklerinden vazgeçemiyor

2017 TÜİK verilerine göre

2017 TÜİK verilerine göre 175 bin 32 nüfusu olan Çanakkale Merkez’de, 1 Ocak 2017 tarihinden bugüne kadar 44 bin 332 kişi, yeni kimlik için başvuruda bulundu. Bir yılı aşkın geçen sürede, kimliklerini yenilemede aceleci olmayan Çanakkalelilerin eski kimlik kartlarından vazgeçemediği görüldü.

Türkiye genelinde 17 Milyonu aşkın vatandaşın kimliklerini yenilediği bilinirken, tüm ülkede olduğu gibi Çanakkalelilerin de yeni kimlik kartlarını almada hiç acele etmedikleri görüldü. 2017’de başlayan ve 3 yılın içinde yenileme işlemlerinin tamamlanması hedeflenen kimlikler için bu sürenin yeterli olmayacağı öngörülerek, süre sınırı kaldırılmıştı. 1 Ocak 2017 tarihinden bugüne kadar 175 bin 32 nüfusu olan Çanakkale Merkez’de ikamet eden yurttaşlardan, yerli turistler ile birlikte sadece 44 bin 332’sinin yeni kimlik için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

İstanbul ve İzmir gibi Büyükşehirlerden yaz tatili için kentimize gelen vatandaşlar, daha tenha gördükleri için kimliklerini Çanakkale’den almayı tercih ediyor. Kimliklerini yenilemede aceleci olmayan Çanakkalelilerin ise eski kimlik kartlarından (nüfus cüzdanları) vazgeçemediği görülüyor.

Öte yandan parmak okuma cihazlarında yaşanan problemler ise ciddi zaman kaybına neden oluyordu. Bu cihazların yakın zamanda daha kolay kullanılabilen yeni cihazlar ile değiştirileceği öğrenildi. İşlemlerin yetişmesi için öğle arası dahil olmak üzere akşam 19.00’a kadar açık olacak.

EMNİYETTEN ARŞİVLER ALINMAYA BAŞLANDI

2018 yılı Ocak ayında yapılması beklenen ehliyet ve pasaport devir işlemi, Nisan ayına kaldı. Teknik alt yapı hem de personel hazırlığında sona gelinirken, nüfus müdürlüğü Nisan ayından itibaren Ehliyet ve Pasaport işlemlerini tümüyle devralacak. Antalya’da hizmet içi seminere katılan iki nüfus müdürlüğü memurundan gelen bilgiler ışığında hareket edilecek. Gazetemize konuşan Çanakkale Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Ayten Bulunmazer, Mart ayı gibi işlemlerin tamamlanmasını beklediklerini belirtirken, geçiş sürecinde emniyetin de personel desteği olacağını ifade etti. Nisan 2018 itibariyle Ehliyet ve Pasaportların Nüfus İl Müdürlüğü’nden yapılabileceğini kaydeden Bulunmazer, “Kimlikler için müracaatlar da devam ediyor. Eskisi gibi yığılma olmuyor. Kimlik sistemi düzene oturdu.” dedi.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech