Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Şehit toprağından Afrin’e dua

Çanakkale İl Müftülüğü, Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan askerler için Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. 1000’e yakın din görevlisi, tilavete hilal şeklinde iştirak etti.

Çanakkale İl Müftülüğü, Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi’nde, Türk Silahlı Kuvvetleri  tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine karşı yürütülen ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan ve şehit düşen askerler için  Kur’an-ı Kerim tilaveti düzenledi.

Şehitlikteki programa Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Vali Yardımcısı ve Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce, Çanakkale Sahil Güvenlik Komutanı Kıdemli Binbaşı Alparslan Baysal, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale İl Müftüsü Arif Gökçe ile il genelinde görev yapan 1000’e yakın müftü, imam, müezzin, Kuran kursu öğreticileri, vaizler ve din görevlileri katıldı.

‘Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan ve şehit düşen  askerler için  Yasin ve Fetih Sureleri okundu ve dua edildi. Duaların ve kasidelerin ardından protokol ve din görevlileri Türk Bayrağının etrafında toplanarak ezanı dinledi.

Çanakkale İl Müftüsü Arif Gökce, Müftülük olarak Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi’nde şehit ve şüheda huzurunda, Afrin’de görev yapan askerlere manevi destek olmak için Kuran-ı Kerim ve dua programı düzenlediklerini söyledi. İl genelindeki tüm din görevlilerinin bu programa katıldığını belirten Müftü Arif Gökce, şöyle konuştu: “Şehitler Abidesi’nde bine yakın din görevlimizle bir araya geldik. Fetih suresi, Yasin suresi, okunan diğer surelerle, indirilen hatmi şeriflerle birlikte, bütün bu manevi feyiz, bereket ve destek ile Afrin’de görev yapan askerlerimize buradan dualarımızı gönderiyoruz.” dedi.

Şehitlik ziyaretine gelen vatandaşların da katıldığı tilavet programında, bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Dilek Akşen

 

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech