Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Vapur Bey

Sıradan Bir Gün Hezayanı – Aşkın Mantıksal Analizi

Peşin peşin söylemek istiyorum ki; aşkın ilahiliğini, aşkın yüceliğini bir kenara atıp yerine aklı koymak gibi bir niyetim yok!

Aşk mevzusunu sevdiği roman kahramanından, sevdiği şarkıdan yola çıkarak anlamaya çalışan ve neticesinde kendini birine aşık sanan insanlar şuan ki asıl hedefim. “Sana ne be kardeşim isteyen istediğine aşık olsun” demeyin sakın! Kimsenin aşk duygusuyla ilgilenmiyorum. “İsteyen aşkını istediği gibi yaşar sana ne be adam!” haklısınız.

Gündelik hayata etkisi bu kadar artmasaydı bu konuya değinmezdim merak etmeyin.

Aşk meselesi önemli bir mesele. İnsan aşk gibi bir duyguyu yaşadığı zaman olağan dışı davranmaya müsait oluyor. Bazı ilkel yönleri aşk denilen duyguyla ortaya çıkıyor. Halbuki aşk meselesinin -gayet de- mantıkla açıklanabilecek yönleri bulunuyor. Bu yönleri açıklamaya başlamadan önce şunu özellikle belirtmek istiyorum. Kitaplardan, filmlerden, müziklerden bildiğiniz aşk sanatçının yüceliğiyle ilgilidir. Yeterince zarif düşünceleriniz yoksa o hikayenin başrolü olamazsınız! belki uşak, belki bahçıvan… bilemem.

Mantıksal Açıklama

Sanıyorum ki aşkı Çin’de bile olsa gidip alan birisi olmamıştır. Ne tesadüftür ki hayatımızın aşkları, gözümüzden sakındıklarımız, evimizin güneşleri, bitanelerimiz… ya daha iyi üniversitelere puanı yetmediği için bizle aynı dandik üniversiteye düşenlerdir, Ya kira fiyatları konusunda bizimle aynı bütçeye sahip insanlardır (aynı semt, aynı apartman gibi), ya da bizimle kimse takılmazken bizimle takılan o bir tane arkadaşımızın takıldığı diğer arkadaştır.

İstirham Ediyorum

Her sabah durakta karşılaştığınız kadınla ilgili gelecek hayalleri kurmadan önce beraber yaşadığınız hayatın olumsuzlukları konusunda kafa patlatın. O kadının o durakta olmasının sebebi hayatınızın aşkı olması değil! Onun da para kazanması gerekiyor, onun da yetişmesi gereken dersi var! İşin garibi onun bakmak zorunda olduğu küçük kardeşleri olabilir! Sizin dandik hayallerinizle kaybedecek bir vakti bile yoktur belki. En iyisi aşık olacağınız insanın “sırf siz özelsiniz” diye özel olduğunu sanmayın. Tanıyın, bilin, gerçekten bir şeyler paylaşın, böyle yaparsanız birbirinizi özel insan yaparsınız.

Sonuç

İstirham bölümünde ki gibi başlayan bir aşk neticesinde, denyo denyo kıskançlıklar, çiftlere özgü nevrotik davranışlar bulunmaz. Böylece yaşadığınız ilişki ile toplumu çıkmaza sokan milyonlarca çiftten biri olmayarak gerçekten mükemmel bir iş yapmış olursunuz.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech