Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kazdağı’nın altını elmasıdır”

Çanakkale Eğitim Sen, yaptığı

Çanakkale Eğitim Sen, yaptığı açıklamayla, “Kaz Dağları’nın altını elmasıdır. ” dedi.
Eğitim Sen Çanakkale Şubesi tarafından yapılan açıklamada Çanakkale Belediyesi tarafından okullarda elma dağıtımının yapılma isteğine Milli Eğitim’den gelen red yanıtına tepki verildi.

Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Eğitim ve bilim ortamında ülke genelinde yaşanan sorunlar yerelde de katlanarak devam etmektedir. Son uygulama Kazdağı Elmasının öğrencilere dağıtılmasının engellenmesidir. Yerelde halkın seçimleri ile oluşturulan Çanakkale Belediyesi Kazdağı Elmasını Çanakkale’nin çocukları ile buluşturmayı amaçlıyor. Çanakkale Belediyesi Üzerinde “Kazdağı’nın Altını Elmasıdır” ifadesi yazan paketlerde ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize elma dağıtmak istiyor. Bildiğimiz kadarı ile bu uygulama yıllardır devam ediyor. Her ne olmuş ise bu yıl Çanakkale Valiliği Çanakkale Belediyesinin öğrencilere Kazdağı Elması dağıtmasına izin vermiyor.Çanakkale Eğitim Sen olarak yetkililere sormak istiyoruz: Hangi gerekçe ile Kazdağı Elmasının öğrencilerimize ulaşması engellendi? Elmaların öğrencilere eğitim verme sertifikası mı yoktu? Elmalar ücretsiz olunca çocuklarda alerji yapacağı konusunda bir araştırma mı var? Elmalarda bulunan doğal besinlerin öğrencileri zehirleyeceği konusunda bir bilgi mi var? Elmaların herhangi bir tarikat ve/veya vakıf ile bağlantısı olmadığı için mi çocuklara dağıtılmasına uygun olmadığına karar verildi? Yoksa içme suyumuzu Kazdağı Elması mı kirletecek? Büyük bir başarı ile çocuklarımızı Kazdağı elmasından korudunuz. Çocuklarımız için gıda güvenliğini böylemi sağlanacak? Biz çocuklarımız için sağlıklı gıda temiz içilebilir içme suyu istiyoruz. Sayın yetkilileri Kazdağı Elmasını çocuklarımıza neden yasakladıkları konusunun açıklanmasını bekliyoruz.”

OKULLARDA İZİN VERİLMEYİNCE ANAOKULLARINDA DAĞITILDI

Öte yandan Kazdağı yöresinin altını olan elma dağıtımının okullarda izin verilmemesinin ardından bu yıl Çanakkale Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ATAM Kreş ve Gündüz Bakım Evi, Çocuk Kültür Evi, Altın Yıllar Yaşam Merkezi ve Sosyal Yaşam Evleri’ne dağıtımı yapıldı.

Çanakkale Belediyesi’nin haberine göre; ilk olarak ATAM Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin minik öğrencilerine elma dağıtımı gerçekleştirdi. Büyük bir heyecan ile elmalarını alan öğrenciler, abi ve ablalarına teşekkür etti.

Ardından Altın Yıllar Yaşam Merkezi katılımcılarına elma ikramında bulunuldu. Elmalarını alan merkez katılımcıları Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Çanakkale Belediyesi’ne teşekkürlerini ilettiler. ATAM Kreş ve Gündüz Bakım Evi, Çocuk Kültür Evi, Altın Yıllar Yaşam Merkezi ve Sosyal Yaşam Evlerinin yanı sıra Harikalar Dünyası, Masal Ülkesi, Bahar Kreş, Özel Minik Kalpler Anaokulu, Aydede Kreş, Bizim Kreş, Gelişim Kreş, Amerikan Kültür Anaokulu, Özel Bilkent Kreş ve Alara Kreşinin minik öğrencilerine elma ikramı ile başlayan etkinlik, mahallelerde evlere yapılacak olan elma dağıtımı ile devam edecek.

Çanakkale Belediyesi, düzenlediği geleneksel elma dağıtımı etkinliği ile Kaz Dağları’nın altını olan elmayı tanıtarak, doğa mücadelesi konusunda farkındalık yaratırken, kentlilerimizi de sağlıklı beslenmeye teşvik ediyor.
Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech