Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

OPET tarihi desteğe devam ediyor

Tarihe Saygı Projesi’yle Gelibolu

Tarihe Saygı Projesi’yle Gelibolu Yarımadası’nı bölge tarihine yakışır bir çehreye kavuşturan OPET, 2018 Troia Yılı kapsamında Tevfikiye Köyü’nde çalışmalarına devam ediyor. Troia bölgesinin kalkınması ve yenilenmesinde katkı sağlamayı amaçlayan OPET ve Çanakkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Tevfikiye Köyü halkına yönelik kurslar başlatılıyor. Kurs programı kapsamında 7 farklı başlıkta toplam 344 saat eğitim verilmesi planlanıyor.

Tarihi Gelibolu Yarımadası’nın doğal dokusunu koruyarak, çağdaş bir görünüme kavuşması için 2006 yılında başlayan ve hala devam eden “Tarihe Saygı Projesi” kapsamında şimdi de Troia bölgesinin kalkınması ve yenilenmesinde katkı sağlayacak olan OPET, ilk olarak açılışı gerçekleştirilecek Troia Müzesi ve Troia Ören Yeri’nin bitişiğindeki Tevfikiye Köyü’nde bir dizi yenileme ve rehabilitasyon çalışmalarına başladı. Çalışmalar sürerken bu kapsamda Tevfikiye Köyü halkına yönelik Çanakkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile kurslar düzenleniyor. Temiz Tuvalet ve Hijyen Eğitimi, Girişimcilik, İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı, İş ve Sosyal Hayatta İletişim, Kişisel Gelişim, Meslek Etiği ve İngilizce başlıklarında düzenlenen kurslar 19 Şubat tarihinde başlatıldı. OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve Çanakkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yasemin Şenol’un katılımıyla gerçekleşen açılış töreninin ardından ilk ders, Türkiye’de sosyal sorumluluğun öncüsü ve 18 yıldır devam eden Temiz Tuvalet Kampanyası’nın fikir lideri Nurten Öztürk tarafından verilen ‘Temizlik ve Hijyen Eğitimi’ ile başladı.

“GURUR DUYUYORUZ”

Törende konuşan OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk “Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri açısından önemli bir kültür hazinesi olan Troia ve Tevfikiye Köyü’nü gelecek nesillere taşımak için çalışmalara imza atmaktan gurur duyuyoruz. Dünya kültür hazinemiz Troia Ören Yeri ve Müzesi’ne gidecek olan ziyaretçiler, bu köyün giriş yolunun önünden geçiyor. Bu ziyaretler sırasında mola verilen, gezilen, organik sebze-meyve, hediyelik eşya alışverişinin yapıldığı ve Troia tarihinden motiflerin görülebileceği bir köy haline getirmek istiyoruz. Tevfikiye Köyü’nün bir yandan restorasyonu devam ederken bir taraftan da köy halkına yönelik olarak Çanakkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle farklı başlıklarda kurslar başlatarak bölgede sosyal yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlıyoruz. Tevfikiye Köyü’nü bölgeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere en iyi hizmeti verebilecek duruma getirmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla başlayan kursların tüm köy halkı için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“ÇALIŞMALAR AĞUSTOS’TA TAMAMLANACAK”

Kurs programı kapsamında hafta içi her akşam 5 saatlik dersler olmak üzere toplam 344 saat eğitim verilmesi planlanıyor. 6 erkek, 34 kadın olmak üzere toplam 40 kursiyerin katıldığı kursların bitiminde tüm katılımcılara yönelik olarak sertifika töreni yapılacak. OPET tarafından Tevfikiye Köyü’nde yapılan rehabilitasyon çalışmalarının ise Ağustos ayında tamamlanması planlanıyor.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech