Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yenice Yeni Okuluna Kavuştu

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi tarafından hayata geçirilen “81 İlde 81 Anaokulu” projesi kapsamında Yenice’de yapımı tamamlanan Emine Şemsi Üstek Kızılay Anaokulu’nun açılışı gerçekleştirildi. Açılışta, “Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan katkıdır” vurgusu yapıldı.

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi tarafından “81 ilde 81 Anaokulu” projesi başlatıldı. Proje kapsamında Türk Kızılayı İstanbul Şubesi tarafından,  Yenice’de Emine Şemsi Üstek Kızılay Anaokulu’nun yapımına başlandı. Yapımı tamamlanan Emine Şemsi Üstek Kızılay Anaokulu’nun 14 Şubat günü açılışı gerçekleşti.

Çanakkale’de gerçekleştirilen açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Çanakkale Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ katıldı.

“Başbakan telekonferansla açılışa eşlik etti”

Başbakan Binali Yıldırım’ın Erzincan programı esnasında telekonferansla gerçekleştirilen açılışa AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’da katıldı. AK Parti Erzincan İl Kongresine katılan Başbakan Binali Yıldırım’a AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile beraber çok sayıda Bakan ve Milletvekilleri eşlik etti.

“Bugün eğitim bütçemiz 134 Milyar TL”

Hükümet olarak her zaman önceliğin eğitime verildiğini belirten AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “İktidara geldiğimiz ilk günden itibaren eğitime ayrılan bütçede ciddi manada iyileştirmeler yaptık. Biliyoruz ki eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. 2002 yılında toplam bütçe 120 Milyar TL iken bugün sadece eğitim bütçemiz 134 Milyar TL. Ülke olarak her sene büyüyerek ve gelişerek emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz” şeklinde belirtti.

“Kızılay’a bu projeden ötürü teşekkür ediyoruz”

Turan, “Türk Kızılayı’nın hayırseverler ile Milli Eğitim Bakanlığımızı buluşturarak hayata geçirdiği “81 İlde 81 Anaokulu” projesi kapsamında Çanakkalemizin Yenice İlçesinde yeni bir anaokulu hizmete girdi. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Anaokulu ile İlçemiz 130 öğrenci kapasiteli, 350 metrekare kapalı, 150 metrekare açık alana sahip içerisinde 3 derslik, mutfak ve oyun gruplarının bulunduğu modern bir eğitim yuvasına kavuşmuş oldu. Bu anlamda Türk Kızılayı’na öncülük ettiği projeden dolayı kendisine teşekkür eder, Anaokulunun Yenice ilçemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech